Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestkový krambl

Typický anglický dezert. Vynikající!

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zmrzlina Britská

Ingredience

    • 2 stonky rebarbory, oloupané a nakrájené na tenké plátky (můžete použít i hrušky, jablka a další sezonní ovoce)
    • 25–50 g přírodního cukru
    • 100 g sladkých sušenek nebo piškotů
    • 100 g másla + trocha na vymazání formy
    • 50 g polohrubé mouky
    • 500 g švestek, vypeckovaných a nakrájených na čtvrtiny
    • zmrzlina nebo šlehačka k podávání

Příprava jídla

1 Rebarboru dejte do misky, přidejte polovinu cukru a nechte chvíli odležet. Mezitím si připravte drobenku. Pokud máte mixér, dejte do něj sušenky a rozdrťte je. Můžete je také vložit do mikrotenového sáčku, zabalit do utěrky a rozbít válečkem na nudle nebo paličkou na maso. K drobkům přidejte máslo, mouku a cukr (podle toho, jak jsou sušenky sladké) a vypracujte sypkou směs.

2 Zapékací misku vymažte máslem, na dno dejte rebarbortu, švestky a posypte ho drobenkou. Pečte dvacet pět až třicet minut, aby bylo ovoce měkké a drobenka zlatá. Podávejte vlažné v miskách s vanilkovou zmrzlinou nebo s kopečkem šlehačky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

24x švestky nasladko

Ořechové lívanečky

Vanilkový koláč z podmáslí

Čokoládový koláč

Krémové řezy

Čokoládové řezy z lednice

Kokosová roláda s medem

Šlehačkový Koka zákusek

Čokoládovo-oříškový chlebíček

Tvarohové ,tiramisu‘

BeBe střecha s banánem

Anglická snídaně: Odkud se vzala proslulá Full English Breakfast?

5 nejlepších receptů na krambl – jednoduchý dezert, který zvládnete připravit během pár chvil

Přidat komentář