
Švestkový krambl
Typický anglický dezert. Vynikající!
Vydání: 2007/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 2 stonky rebarbory, oloupané a nakrájené na tenké plátky (můžete použít i hrušky, jablka a další sezonní ovoce)
- 25–50 g přírodního cukru
- 100 g sladkých sušenek nebo piškotů
- 100 g másla + trocha na vymazání formy
- 50 g polohrubé mouky
- 500 g švestek, vypeckovaných a nakrájených na čtvrtiny
- zmrzlina nebo šlehačka k podávání
Příprava jídla
1 Rebarboru dejte do misky, přidejte polovinu cukru a nechte chvíli odležet. Mezitím si připravte drobenku. Pokud máte mixér, dejte do něj sušenky a rozdrťte je. Můžete je také vložit do mikrotenového sáčku, zabalit do utěrky a rozbít válečkem na nudle nebo paličkou na maso. K drobkům přidejte máslo, mouku a cukr (podle toho, jak jsou sušenky sladké) a vypracujte sypkou směs.
2 Zapékací misku vymažte máslem, na dno dejte rebarbortu, švestky a posypte ho drobenkou. Pečte dvacet pět až třicet minut, aby bylo ovoce měkké a drobenka zlatá. Podávejte vlažné v miskách s vanilkovou zmrzlinou nebo s kopečkem šlehačky.
Přidat komentář