V každém kramblu musí být šťavnaté ovoce – nejlépe švestky či blumy. A navrchu křupavá drobenka.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky rozmixujte nebo dejte do plastového sáčku a podrťte válečkem.
Do zapékací misky rozložte švestky a hrušku. Posypte 2 lžícemi cukru a 2 lžícemi drcených sušenek. Marcipán nakrájejte na kostičky, posypte jím ovoce a promíchejte.
Mouku, máslo, mandle a zbylé sušenky a cukr zpracujte prsty na drobenku. Směs naneste na ovoce a zapékejte zhruba 25 minut, aby ovoce pod krustou bublalo. Podávejte ještě teplé se zakysanou smetanou, crème fraîche nebo s vanilkovou zmrzlinou.
NĚCO NAVÍC
Tato kombinace je podle nás nejlepší, ale klidně vyzkoušejte jakoukoli jinou. Výborná jsou jablka, borůvky, maliny, rebarbora, jahody, mango... Posypku lze vylepšit ořechy nebo strouhaným kokosem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jídlo pro radost(5 receptů)
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(72 receptů)
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů)
- Někdo to rád horké!(14 receptů)
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů)
- Hrušky nasladko aneb 49 ovocných receptů(48 receptů)
- Hrušky nasladko aneb 49 ovocných receptů(48 receptů)
- Putování za švestkovou vůní(17 receptů)
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů)