V každém kramblu musí být šťavnaté ovoce – nejlépe švestky či blumy. A navrchu křupavá drobenka.
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky rozmixujte nebo dejte do plastového sáčku a podrťte válečkem.
2 Do zapékací misky rozložte švestky a hrušku. Posypte 2 lžícemi cukru a 2 lžícemi drcených sušenek. Marcipán nakrájejte na kostičky, posypte jím ovoce a promíchejte.
3 Mouku, máslo, mandle a zbylé sušenky a cukr zpracujte prsty na drobenku. Směs naneste na ovoce a zapékejte zhruba 25 minut, aby ovoce pod krustou bublalo. Podávejte ještě teplé se zakysanou smetanou, crème fraîche nebo s vanilkovou zmrzlinou.
NĚCO NAVÍC
Tato kombinace je podle nás nejlepší, ale klidně vyzkoušejte jakoukoli jinou. Výborná jsou jablka, borůvky, maliny, rebarbora, jahody, mango... Posypku lze vylepšit ořechy nebo strouhaným kokosem.