Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkovo-hruškový krambl
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3066 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 413 g
Tuky 131 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V každém kramblu musí být šťavnaté ovoce – nejlépe švestky či blumy. A navrchu křupavá drobenka. 

Suroviny

sušenky 100 g
amaretti, lze nahradit jinými sušenkami, např. karamelové Lotus
bez pecek, rozčtvrcené
oloupaná, na kostičky
třtinový cukr 100 g
mouka pšeničná hrubá 150 g
máslo 100 g
mleté
lze nahradit crème fraîche nebo vanilkovou zmrzlinou, k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky rozmixujte nebo dejte do plastového sáčku a podrťte válečkem. 

2

Do zapékací misky rozložte švestky a hrušku. Posypte 2 lžícemi cukru a 2 lžícemi drcených sušenek. Marcipán nakrájejte na kostičky, posypte jím ovoce a promíchejte.

3

Mouku, máslo, mandle a zbylé sušenky a cukr zpracujte prsty na drobenku. Směs naneste na ovoce a zapékejte zhruba 25 minut, aby ovoce pod krustou bublalo. Podávejte ještě teplé se zakysanou smetanou, crème fraîche nebo s vanilkovou zmrzlinou.

NĚCO NAVÍC
Tato kombinace je podle nás nejlepší, ale klidně vyzkoušejte jakoukoli jinou. Výborná jsou jablka, borůvky, maliny, rebarbora, jahody, mango... Posypku lze vylepšit ořechy nebo strouhaným kokosem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín