Švestkovo-hruškový krambl

Švestkovo-hruškový krambl

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2875 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 411 g
Tuky 115 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V každém kramblu musí být šťavnaté ovoce – nejlépe švestky či blumy. A navrchu křupavá drobenka. 

Související recepty

Suroviny

sušenky 100 g
amaretti, lze nahradit jinými sušenkami, např. karamelové Lotus
švestky 800 g
bez pecek, rozčtvrcené
hrušky 1 ks
oloupaná, na kostičky
třtinový cukr 100 g
marcipán 75 g
mouka pšeničná hrubá 150 g
máslo 100 g
2 PL
mleté mandle
zakysaná smetana
lze nahradit crème fraîche nebo vanilkovou zmrzlinou, k podávání

1 Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky rozmixujte nebo dejte do plastového sáčku a podrťte válečkem. 

2 Do zapékací misky rozložte švestky a hrušku. Posypte 2 lžícemi cukru a 2 lžícemi drcených sušenek. Marcipán nakrájejte na kostičky, posypte jím ovoce a promíchejte.

3 Mouku, máslo, mandle a zbylé sušenky a cukr zpracujte prsty na drobenku. Směs naneste na ovoce a zapékejte zhruba 25 minut, aby ovoce pod krustou bublalo. Podávejte ještě teplé se zakysanou smetanou, crème fraîche nebo s vanilkovou zmrzlinou.

NĚCO NAVÍC
Tato kombinace je podle nás nejlepší, ale klidně vyzkoušejte jakoukoli jinou. Výborná jsou jablka, borůvky, maliny, rebarbora, jahody, mango... Posypku lze vylepšit ořechy nebo strouhaným kokosem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit