0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkový krambl
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1773 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 186 g
Tuky 103 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typický anglický dezert. Vynikající!

Suroviny

rebarbora 2
stonky, oloupané, na tenké plátky, lze nahradit i hruškama, jablkem a dalším sezonním ovocem
hnědý cukr 35 g
sušenky 100 g
sladké, lze nahradit piškoty
máslo 100 g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná polohrubá 50 g
švestky 500 g
vypeckované, nakrájené na čtvrtiny
zmrzlina
lze nahradit šlehačkou, k podávání

1 Rebarboru dejte do misky, přidejte polovinu cukru a nechte chvíli odležet. Mezitím si připravte drobenku. Pokud máte mixér, dejte do něj sušenky a rozdrťte je. Můžete je také vložit do mikrotenového sáčku, zabalit do utěrky a rozbít válečkem na nudle nebo paličkou na maso.

2 K drobkům přidejte máslo, mouku a cukr (podle toho, jak jsou sušenky sladké) a vypracujte sypkou směs.

3 Zapékací misku vymažte máslem, na dno dejte rebarbortu, švestky a posypte ho drobenkou. Pečte dvacet pět až třicet minut, aby bylo ovoce měkké a drobenka zlatá. Podávejte vlažné v miskách s vanilkovou zmrzlinou nebo s kopečkem šlehačky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit