Typický anglický dezert. Vynikající!
Suroviny
stonky, oloupané, na tenké plátky, lze nahradit i hruškama, jablkem a dalším sezonním ovocem
hnědý cukr
35
g
sušenky
100
g
sladké, lze nahradit piškoty
máslo
100
g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná polohrubá
50
g
švestky
500
g
vypeckované, nakrájené na čtvrtiny
zmrzlina
lze nahradit šlehačkou, k podávání
Postup
1
Rebarboru dejte do misky, přidejte polovinu cukru a nechte chvíli odležet.
2
Mezitím si připravte drobenku. Pokud máte mixér, dejte do něj sušenky a rozdrťte je. Můžete je také vložit do mikrotenového sáčku, zabalit do utěrky a rozbít válečkem na nudle nebo paličkou na maso.
3
K drobkům přidejte máslo, mouku a cukr (podle toho, jak jsou sušenky sladké) a vypracujte sypkou směs.
4
Zapékací misku vymažte máslem, na dno dejte rebarbortu, švestky a posypte ho drobenkou. Pečte dvacet pět až třicet minut, aby bylo ovoce měkké a drobenka zlatá. Podávejte vlažné v miskách s vanilkovou zmrzlinou nebo s kopečkem šlehačky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů)
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů)