Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 20 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1298 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 119 g
Tuky 84 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Typický anglický dezert. Vynikající!

Suroviny

rebarbora 2
oloupaná, na tenké plátky, lze nahradit ii hruškama,, jablkem a další sezonním ovocem
hnědý cukr 25 g
100 g
sladké sušenky lze nahradit piškoty
máslo 100 g
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná polohrubá 50 g
švestky 500 g
vypeckované, na čtvrtiny
zmrzlina
lze nahradit šlehačkou, k podávání

1 Rebarboru dejte do misky, přidejte polovinu cukru a nechte chvíli odležet. Mezitím si připravte drobenku. Pokud máte mixér, dejte do něj sušenky a rozdrťte je. Můžete je také vložit do mikrotenového sáčku, zabalit do utěrky a rozbít válečkem na nudle nebo paličkou na maso. K drobkům přidejte máslo, mouku a cukr (podle toho, jak jsou sušenky sladké) a vypracujte sypkou směs.

2 Zapékací misku vymažte máslem, na dno dejte rebarbortu, švestky a posypte ho drobenkou. Pečte dvacet pět až třicet minut, aby bylo ovoce měkké a drobenka zlatá. Podávejte vlažné v miskách s vanilkovou zmrzlinou nebo s kopečkem šlehačky.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit