Typický anglický dezert. Vynikající!
Postup
1
Rebarboru dejte do misky, přidejte polovinu cukru a nechte chvíli odležet.
2
Mezitím si připravte drobenku. Pokud máte mixér, dejte do něj sušenky a rozdrťte je. Můžete je také vložit do mikrotenového sáčku, zabalit do utěrky a rozbít válečkem na nudle nebo paličkou na maso.
3
K drobkům přidejte máslo, mouku a cukr (podle toho, jak jsou sušenky sladké) a vypracujte sypkou směs.
4
Zapékací misku vymažte máslem, na dno dejte rebarbortu, švestky a posypte ho drobenkou. Pečte dvacet pět až třicet minut, aby bylo ovoce měkké a drobenka zlatá. Podávejte vlažné v miskách s vanilkovou zmrzlinou nebo s kopečkem šlehačky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů )
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů )
- Krambl: Nejlepší ovocný dezert i pro líné pekaře(13 receptů )