0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkový krambl
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1773 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 186 g
Tuky 103 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typický anglický dezert. Vynikající!

Suroviny

stonky, oloupané, na tenké plátky, lze nahradit i hruškama, jablkem a dalším sezonním ovocem
hnědý cukr 35 g
sušenky 100 g
sladké, lze nahradit piškoty
máslo 100 g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná polohrubá 50 g
vypeckované, nakrájené na čtvrtiny
zmrzlina
lze nahradit šlehačkou, k podávání

Postup

1

Rebarboru dejte do misky, přidejte polovinu cukru a nechte chvíli odležet.

2

Mezitím si připravte drobenku. Pokud máte mixér, dejte do něj sušenky a rozdrťte je. Můžete je také vložit do mikrotenového sáčku, zabalit do utěrky a rozbít válečkem na nudle nebo paličkou na maso.

3

K drobkům přidejte máslo, mouku a cukr (podle toho, jak jsou sušenky sladké) a vypracujte sypkou směs.

4

Zapékací misku vymažte máslem, na dno dejte rebarbortu, švestky a posypte ho drobenkou. Pečte dvacet pět až třicet minut, aby bylo ovoce měkké a drobenka zlatá. Podávejte vlažné v miskách s vanilkovou zmrzlinou nebo s kopečkem šlehačky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč