Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní salát s vejci

Tento salát je tak jednoduchý, že jeho přípravu můžete bez obav svěřit dětem.

Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát Česká

Ingredience

    • alespoň 2 druhy listových salátů
    • 4 natvrdo vařená vejce
    • 2 lžíce kaparů, okapaných (nemusí být)
    • cca 200 g tuňáka (vařeného v páře, pečeného, z konzervy), na kousky
    • 2 jarní cibulky, nasekané
    • 8 sušených rajčat naložených v oleji
    • 100 g měkkého kozího sýra
    • panenský olivový olej na pokapání
    • balzamikový ocet (čím hustší, tím lepší)
    • čerstvě mletý pepř
    • sůl

Příprava jídla

1 OLOUPEJTE VEJCE
Vše si dejte na pracovní desku. Vajíčka oloupejte a podélně je pokrájejte na čtvrtiny nebo osminy.

2 SMÍCHEJTE SALÁT
Salát omyjte, osušte a rozprostřete na servírovací talíř.

3 OCHUŤTE
Na salát nasypte kapary, kousky ryby a jarní cibulku. Pokapejte olejem a posolte.

4 DOKONČETE DÍLO
Přidejte pokrájená rajčata, vejce, sýr, opepřete a pokapejte balzamikem.

TIPY & TRIKY

  • Báječná je kombinace salátů se šunkou a broskvemi– pak vynechte kapary, cibulku a rajčata a kozí sýr nahraďte jemnými plátky parmazánu.
  • Pokud vynecháte kozí sýr, pokapejte salát zálivkou z dijonské hořčice, olivového oleje, vinného octa či citronové šťávy, pepře a soli.
  • Podávejte s plátky bagety nasucho opečenými v toustovači, potřenými česnekem a posypanými bylinkami.

 

 

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

28x vejce natvrdo

REKLAMA

Přidat komentář