Jarní salát s vejci

Jarní salát s vejci

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1393 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 43 g
Tuky 75 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento salát je tak jednoduchý, že jeho přípravu můžete bez obav svěřit dětem.

Suroviny

salát
alespoň 2 druhy
vejce 4 ks
natvrdo vařená
kapary 2 PL
okapané, nemusí být
tuňák 200 g
vařený v páře, pečený, z konzervy, na kousky
jarní cibulka 2 ks
nasekané
rajčata 8 ks
sušená, naložená v oleji
kozí sýr 100 g
měkký
olivový olej
panenský na pokapání
balzamikový ocet
čím hustší, tím lepší
pepř
čerstvě mletý
sůl

1OLOUPEJTE VEJCE
Vše si dejte na pracovní desku. Vajíčka oloupejte a podélně je pokrájejte na čtvrtiny nebo osminy.

2SMÍCHEJTE SALÁT
Salát omyjte, osušte a rozprostřete na servírovací talíř.

3OCHUŤTE
Na salát nasypte kapary, kousky ryby a jarní cibulku. Pokapejte olejem a posolte.

4DOKONČETE DÍLO
Přidejte pokrájená rajčata, vejce, sýr, opepřete a pokapejte balzamikem.

TIPY & TRIKY

  • Báječná je kombinace salátů se šunkou a broskvemi– pak vynechte kapary, cibulku a rajčata a kozí sýr nahraďte jemnými plátky parmazánu.
  • Pokud vynecháte kozí sýr, pokapejte salát zálivkou z dijonské hořčice, olivového oleje, vinného octa či citronové šťávy, pepře a soli.
  • Podávejte s plátky bagety nasucho opečenými v toustovači, potřenými česnekem a posypanými bylinkami.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit