Tento salát je tak jednoduchý, že jeho přípravu můžete bez obav svěřit dětem.
Suroviny
salát
alespoň 2 druhy
vejce
4
ks
natvrdo vařená
kapary
2
PL
okapané, nemusí být
tuňák
200
g
vařený v páře, pečený, z konzervy, na kousky
jarní cibulka
2
ks
nasekané
rajče
8
ks
sušená, naložená v oleji
kozí sýr
100
g
měkký
olivový olej
panenský na pokapání
balzamikový ocet
čím hustší, tím lepší
pepř
čerstvě mletý
sůl
Postup
1
OLOUPEJTE VEJCE
Vše si dejte na pracovní desku. Vajíčka oloupejte a podélně je pokrájejte na čtvrtiny nebo osminy.
2
SMÍCHEJTE SALÁT
Salát omyjte, osušte a rozprostřete na servírovací talíř.
3
OCHUŤTE
Na salát nasypte kapary, kousky ryby a jarní cibulku. Pokapejte olejem a posolte.
4
DOKONČETE DÍLO
Přidejte pokrájená rajčata, vejce, sýr, opepřete a pokapejte balzamikem.
TIPY & TRIKY
- Báječná je kombinace salátů se šunkou a broskvemi– pak vynechte kapary, cibulku a rajčata a kozí sýr nahraďte jemnými plátky parmazánu.
- Pokud vynecháte kozí sýr, pokapejte salát zálivkou z dijonské hořčice, olivového oleje, vinného octa či citronové šťávy, pepře a soli.
- Podávejte s plátky bagety nasucho opečenými v toustovači, potřenými česnekem a posypanými bylinkami.