Jarní salát s vejci

Jarní salát s vejci

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1393 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 43 g
Tuky 75 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento salát je tak jednoduchý, že jeho přípravu můžete bez obav svěřit dětem.

Suroviny

salát
alespoň 2 druhy
vejce 4 ks
natvrdo vařená
kapary 2 PL
okapané, nemusí být
tuňák 200 g
vařený v páře, pečený, z konzervy, na kousky
jarní cibulka 2 ks
nasekané
rajčata 8 ks
sušená, naložená v oleji
kozí sýr 100 g
měkký
olivový olej
panenský na pokapání
balzamikový ocet
čím hustší, tím lepší
pepř
čerstvě mletý
sůl

1OLOUPEJTE VEJCE
Vše si dejte na pracovní desku. Vajíčka oloupejte a podélně je pokrájejte na čtvrtiny nebo osminy.

2SMÍCHEJTE SALÁT
Salát omyjte, osušte a rozprostřete na servírovací talíř.

3OCHUŤTE
Na salát nasypte kapary, kousky ryby a jarní cibulku. Pokapejte olejem a posolte.

4DOKONČETE DÍLO
Přidejte pokrájená rajčata, vejce, sýr, opepřete a pokapejte balzamikem.

TIPY & TRIKY

  • Báječná je kombinace salátů se šunkou a broskvemi– pak vynechte kapary, cibulku a rajčata a kozí sýr nahraďte jemnými plátky parmazánu.
  • Pokud vynecháte kozí sýr, pokapejte salát zálivkou z dijonské hořčice, olivového oleje, vinného octa či citronové šťávy, pepře a soli.
  • Podávejte s plátky bagety nasucho opečenými v toustovači, potřenými česnekem a posypanými bylinkami.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit