Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čerstvá domácí chilli omáčka

Tahle chilli omáčka je přímo božská! Jestli jste ještě nepodlehli koriandru, vynechte ho anebo ho zkuste nahradit bazalkou.
Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Na 500 ml
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Marináda Asijská

Ingredience

    • 4 dlouhé červené chilli papričky, nasekané
    • 3 stroužky česneku, oloupané
    • 1 velký nebo 2 malé svazky koriandru, obrané lístky nebo celé mladé stonky
    • 130 g přírodního (hnědého) cukru, může být i palmový
    • 80 ml rybí omáčky
    • 250 ml čerstvé limetové šťávy (cca ze 4 limet)
    • cca 5cm kousek (25 g) zázvoru, oloupaný a nakrájený na plátky

Příprava jídla

1 Nasekané chilli papričky, přepůlený česnek, nasekaný koriandr, přírodní cukr, rybí omáčku, čerstvou limetovou šťávu a plátky zázvoru vložte do nádoby mixéru. Minutu až dvě zpracovávejte, aby se čerstvé suroviny semlely a dobře promíchaly.

Něco navíc
Aby byly výrobní ztráty co nejmenší a mixování snazší, připravujte omáčku v tomto množství. Čerstvá chilli omáčka vydrží v chladničce  zavřená ve sklenici se šroubovacím víčkem až týden.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář