Omáčka s červeným vínem

Omáčka s červeným vínem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 ()
Do 20 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1414 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 210 g
Tuky 30 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte k hovězímu, jehněčímu nebo klobáskám.

Suroviny

máslo 1 PL
nebo vypečený tuk
mouka pšeničná hladká 2 PL
víno červené 125 ml
podle chuti
vývar hovězí 500 ml
rajčatová pasta 1 ČL
nebo protlak
krupicový cukr 1 ČL
jemný
bobkový list 2 ks
nejlépe čerstvý
pepř mletý 6 kuličky

Tuk zahřejte v hluboké pánvi na nízkém plameni. Vsypte mouku a za občasného míchání opékejte 5–7 minut tak, aby byla jíška zlatá a vypadala jako písek. Pokud používáte rajský protlak, opečte ho posledních pár minut spolu s moukou. Opatrně přilijte červené víno a pak po částech zašlehejte vývar. Přidejte cukr, bobkové listy a pepř. V případě, že jste nedali protlak, přidejte i pastu. Zvyšte plamen na střední a vařte dalších 10 minut do zhoustnutí.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit