Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omáčka s červeným vínem

Omáčka s červeným vínem

3.3/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1408 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 212 g
Tuky 29 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte k hovězímu, jehněčímu nebo klobáskám.

Suroviny

nebo vypečený tuk
suché
vývar hovězí 500 ml
jemný
nejlépe čerstvý
pepř mletý 6 kuličky

Postup

1

Tuk zahřejte v hluboké pánvi na nízkém plameni. Vsypte mouku a za občasného míchání opékejte 5–7 minut tak, aby byla jíška zlatá a vypadala jako písek. Pokud používáte rajský protlak, opečte ho posledních pár minut spolu s moukou.

2

Opatrně přilijte červené víno a pak po částech zašlehejte vývar. Přidejte cukr, bobkové listy a pepř. V případě, že jste nedali protlak, přidejte i pastu. Zvyšte plamen na střední a vařte dalších 10 minut do zhoustnutí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...