Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodové dortíky

Upečte roztomilé růžové dortíky s krémem. Báječný způsob, jak využít červnovou nadílku jahod.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 6 dortíků
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Pečení 0:25
Dort

Ingredience

    • 6 vajec
    • 150 g třtinového cukru
    • špetka soli
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 125 g hladké mouky
    • 3 lžíce másla, rozpuštěného
    • 2-3 lžíce jahodového či malinového likéru


    Na krém

     

    • 1 bílek + 50 g krupicového cukru
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 200 g jahod rozmačkaných s 1 lžičkou cukru
    • jahody na ozdobení

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Formu 23 x 30 cm vyložte pečicím papírem.

2 Šlehejte vejce, cukr, špetku soli a vanilkový extrakt 8–10 minut na nejvyšší rychlost. Pak po částech zašlehejte mouku a máslo. Rozetřete do formy a pečte 25 minut.

3 Nechte vychladnout, pak vyklopte a sundejte papír. Z těsta vykrájejte 12 koleček. Každé vodorovně rozpulte a pokapejte likérem.

4 Bílek s cukrem dejte do ohnivzdorné misky a postavte nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte asi 5 minut, pak odstavte a šlehejte do vychladnutí na pevný sníh. Smetanu s vanilkovým cukrem ušlehejte dotuha a smíchejte se sněhem. Nakonec vmíchejte rozmačkané a scezené jahody s cukrem.

5 Krémem spojte vždy čtyři kolečka, abyste tak vytvořili šest dortíků. Potřete je po stranách a ozdobte celými jahodami.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodové mille-feuilles s omáčkou

Nejlepší jahodové dorty a koláče

Barevné dorty pro děti

30x božské jahody, které si zamilujete

REKLAMA

Přidat komentář