
Grilovaná ryba s avokádovou salsou
Rybu provoňte bazalkovým pestem a podávejte se svěžím zeleninovým salátem.
Vydání: 2010/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Grilování: 6 minut
Grilování: 6 minut
P
Ingredience
- 1 zralé avokádo, oloupané a bez pecky
- 2 oválná masitá rajčata, rozpůlená a nakrájená na čtvrtky
- 1 malá červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 lžíce panenského olivového oleje + 1 lžíce do pesta
- šťáva z 1 citronu
- hrst nasekané petrželky nebo koriandru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 filety halibuta i s kůží (každý cca 150 g)
- 2 lžičky zeleného pesta
Příprava jídla
1 Avokádo nakrájejte na plátky a promíchejte s rajčaty, cibulí, olejem, citronovou šťávou a petrželkou. Osolte a opepřete.
2 Rozehřejte gril. Rybu osolte, opepřete a potřete pestem rozředěným lžící olivového oleje. Grilujte 2–3 po každé straně a podávejte s avokádovou salsou.
Přidat komentář