Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaná makrela

Neotřelý recept. Makrelu nejprve ogrilujte a poté zalijte sladkokyselou pikantní omáčkou.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 4 menší makrely, očištěné a vykuchané

    Na omáčku

    • 1 čerstvá chilli paprička, zbavená semen a nasekaná nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
    • 3cm kousek čerstvého zázvoru, nasekaný nadrobno
    • 2 lžičky medu
    • šťáva a strouhaná kůra ze 2 limet
    • 1 lžička sezamového oleje
    • 1 lžička thajské rybí omáčky
    • sůl

     

Příprava jídla

1 Prošlehejte dvě lžíce olivového oleje s ostatními přísadami na omáčku. Množství citronu, medu a soli můžete upravit dle své chuti.

2 Na každé straně makrely udělejte šest středně hlubokých zářezů. Potřete ryby zbylým olejem a mírně osolte a opepřete.

3 Grilujte 5–6 minut po každé straně, až je ryba hotová a oči zbělají. Přelijte na servírovacím talíři připravenou omáčkou a nechte 2–3 minuty před podáváním odpočívat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilovaný tuňák se zeleninou a bazalkovým pestem

REKLAMA

Přidat komentář