Pečený pstruh s bylinkami

Pečený pstruh s bylinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 392 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 0 g
Tuky 28 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud si koupíte pstruhy už vykuchané, budete mít přípravu skoro bez práce.

Suroviny

pstruh 2 ks
bylinky hrst
mix oblíbených
citron
máslo
víno bílé
nemusí být
brambory
nové

Dva pstruhy vykuchejte, očistěte, osolte uvnitř i vně a do břišních dutin vložte hrst oblíbených čerstvých bylinek a dílky neoloupaného citronu. Vložte do pekáče, poklaďte máslem a pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 15 minut, až maso půjde snadno oddělit vidličkou. Pokud chcete, během pečení můžete pstruhy podlévat bílým vínem. Podávejte s vařenými novými bramborami.

Další recept na pstruha na rozmarýnu najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit