Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený pstruh s bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený pstruh s bylinkami

4.5/5 Počet hodnocení: 65
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 392 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 0 g
Tuky 28 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud si koupíte pstruhy už vykuchané, budete mít přípravu skoro bez práce. Na pečeného pstruha s bylinkami vám opravdu postačí jen dobrá čerstvá ryba, voňavé bylinky a kvalitní pekáč. Podle stejného receptu připravíte pstruha na másle také na grilu.

Související recepty

Suroviny

pstruh 2 ks
bylinky 1 hrst
čerstvé, mix oblíbených
nemusí být

Postup

1

Dva pstruhy vykuchejte, očistěte, osolte uvnitř i vně a do břišních dutin vložte hrst oblíbených čerstvých bylinek a dílky neoloupaného citronu.

2

Vložte do pekáče, poklaďte máslem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut, až maso půjde snadno oddělit vidličkou.

3

Pokud chcete, během pečení můžete pstruhy podlévat bílým vínem. Podávejte s vařenými novými bramborami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...