Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené žampiony

Zajímavá variace

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Italská

Ingredience

    • 5 lžic olivového oleje
    • 16 středně velkých hlaviček žampionů
    • 250 g jemného tvarohu nebo lučiny
    • 2 lžíce pesta
    • 2 jemně usekané stroužky česneku
    • 25 g čerstvě strouhaného parmazánu

    Na ozdobení:

    • několik lístků bazalky
    • trochu parmazánu

     

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Vymastěte zapékací misku (měly by se do ní vejít všechny žampiony v jedné vrstvě).
 
2. Odřízněte nožky hub. Promíchejte tvaroh, pesto a česnek. Směs lžičkou naneste na žampiony a trochu ji přimáčkněte. Srovnejte houby do misky, posypte parmazánem, ozdobte troškou pesta a zakapejte olejem.

3. Pečte asi 20 minut, aby náplň zezlátla. Když žampiony pustí hodně šťávy, opatrně ji slijte, aby pokrm neplaval.

4. Před podáváním posypte lístky bazalky a parmazánem. Servírujte buď horké, nebo o pokojové teplotě.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
tenhle recept mi byl inspirací ... neměla jsem pesto a tak jsem ho nahradila špenátem .... můžu jenom doporučit ... mňam
Obrazek uzivatele
Manžel nerad jen ryze vegetariánskou stravu, tak jsem na vrstvu žampiónů přidala vrstvičku na proužků nakrájeného šunkového salámu a kvalitní hodně libové(Vahalovy) slaniny. Místo tvarohu jsem použila italskou ricottu, hotové zasypala petrželkou a bylo to voňavé, výborné. Ostatní vše dle receptu.Díky. I manžel byl velmi spokojen.
Obrazek uzivatele
Na dané množství náplně jsme potřebovali mnohem více žampionů - celé 400g balení a trochu více parmezánu tím pádem, jinak vše dle receptu a oba jsme si s přítelem královsky pochutnali!

Přidat komentář