Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steak se zálivkou z kozího sýra a oliv

Na tenhle recept kupte to nejlepší maso, sáhněte po dobrém olivovém oleji a dejte si práci s domácími hranolky. Podávejte jako slavnostní večeři či oběd.
Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Opékání: 6 minut Pečení: 50 minut
P
Maso Francouzská

Ingredience

    • 100 g směsi oliv (černých a zelených)
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 5 lžic panenského olivového oleje
    • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 4 hovězí steaky (ze svíčkové či roštěné)
    • 150 g čerstvého kozího sýra
    • míchané salátové lístky (šťovík, rukola, polníček) a skrojek citronu k podávání
    NA HRANOLKY
    • 6 velkých moučných brambor (varný typ C, asi 1,6 kg), oloupaných
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička koření na americké brambory
    • hrubá sůl k podávání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 190 °C. Brambory nakrájejte podélně na silnější hranolky (jako prst). Propláchněte studenou vodou a osušte. Promíchejte s olejem a kořením a v jedné vrstvě rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 45–50 minut dozlatova, občas obraťte. Před podáváním posypte hrubou solí.

2 Olivy, česnek, 4 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a kůru dejte do malého kastrůlku. Potřete steaky zbývajícím olejem a na grilovací pánvi opékejte zprudka 3 minuty po každé straně. Mezitím zahřejte olivovou zálivku a rozdrobte do ní kozí sýr. Dejte steaky na talíře a lžící na ně rozdělte olivovou zálivku. Podávejte se salátem, hranolky a skrojky citronu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář