Steak se zálivkou z kozího sýra a oliv

Steak se zálivkou z kozího sýra a oliv

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2053 kcal
Bílkoviny 47 g
Cukr 133 g
Tuky 140 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Na tenhle recept kupte to nejlepší maso, sáhněte po dobrém olivovém oleji a dejte si práci s domácími hranolky. Podávejte jako slavnostní večeři či oběd.

Suroviny

olivy zelené 100 g
směs (černé a zelené)
česnek 1 stroužek
drcený
olivový olej 5 PL
panenský
citronová kůra 1 ks
a šťáva z 1 biocitronu
4 ks
hovězí steak ze svíčkové či roštěná
kozí sýr 150 g
čerstvý
salát
(šťovík, rukola, polníček a skrojek citronu k podávání)
Na hranolky
brambory 6 ks
moučné, velké (varný typ C, asi 1,6 kg), oloupané
olivový olej 2 PL
koření 1 ČL
americké brambory
sůl
hrubá k podávání
1 Předehřejte troubu na 190 °C. Brambory nakrájejte podélně na silnější hranolky (jako prst). Propláchněte studenou vodou a osušte. Promíchejte s olejem a kořením a v jedné vrstvě rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 45–50 minut dozlatova, občas obraťte. Před podáváním posypte hrubou solí.

2 Olivy, česnek, 4 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a kůru dejte do malého kastrůlku. Potřete steaky zbývajícím olejem a na grilovací pánvi opékejte zprudka 3 minuty po každé straně. Mezitím zahřejte olivovou zálivku a rozdrobte do ní kozí sýr. Dejte steaky na talíře a lžící na ně rozdělte olivovou zálivku. Podávejte se salátem, hranolky a skrojky citronu.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...
  • Tipy redakce

Zažijte party s lahůdkami od moře

Ne každý se letos vydává k moři, proto možná nastal čas přiblížit si Středomoří s pomocí typických chutí. Co takhle připravit si lahodné přímořské pokrmy u vás doma? Pojďme se společně podívat na jednoduché pokrmy, které vás během...

Obchod Apetit