Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak se zálivkou z kozího sýra a oliv
Steak se zálivkou z kozího sýra a oliv
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak se zálivkou z kozího sýra a oliv

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1964 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 119 g
Tuky 140 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tenhle recept kupte to nejlepší maso, sáhněte po dobrém olivovém oleji a dejte si práci s domácími hranolky. Podávejte jako slavnostní večeři či oběd.

Suroviny

směs (černé a zelené)
česnek 1 stroužek
drcený
olivový olej panenský 5 PL
a šťáva z 1 biocitronu
4 ks
hovězí steak ze svíčkové či roštěné
čerstvý
salát
míchaný (šťovík, rukola, polníček)
skrojek, k podávání
Na hranolky
moučné, velké (varný typ C, asi 1,6 kg), oloupané
olivový olej 2 PL
koření 1 ČL
na americké brambory
sůl
hrubá k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Brambory nakrájejte podélně na silnější hranolky (jako prst). Propláchněte studenou vodou a osušte. Promíchejte s olejem a kořením a v jedné vrstvě rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 45–50 minut dozlatova, občas obraťte. Před podáváním posypte hrubou solí.

2

Olivy, česnek, 4 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a kůru dejte do malého kastrůlku. Potřete steaky zbývajícím olejem a na grilovací pánvi opékejte zprudka 3 minuty po každé straně. Mezitím zahřejte olivovou zálivku a rozdrobte do ní kozí sýr. Dejte steaky na talíře a lžící na ně rozdělte olivovou zálivku. Podávejte se salátem, hranolky a skrojky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...