Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta s roketou a parmazánem

Je dobré dodržet postup, aby byla omeleta uvnitř vláčná i pevná a z obou stran dozlatova opečená
Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 20 minut
P
Italská

Ingredience

    • 500 g oloupaných brambor
    • 3 lžíce olivového oleje + trochu na zakapání
    • 1 velkou, pokrájenou cibuli
    • 5 vajec, rozšlehaných se solí a pepřem
    • 100 g rokety
    • hrst strouhaného parmazánu nebo hoblinek

Příprava jídla

1. Brambory pokrájejte na plátky o síle malíčku. Ve velké silnostěnné nepřilnavé pánvi zahřejte olej, vsypte cibuli a brambory. Až se začnou opékat, přilijte asi 220 ml vody (pozor, bude to prskat!). Přikryjte a asi deset minut vařte doměkka.

2. Slijte všechnu přebytečnou tekutinu a do pánve přilijte vejce. Lehce promíchejte, aby směs byla stejnorodá. Na mírném ohni pečte bez pokličky asi pět minut – omeleta by měla být zespodu už pevná. Na pánev položte větší talíř a opatrně na něj placku překlopte. Do pánve přidejte trošku oleje a ještě na ni omeletu na pět minut vraťte; položte ji neopečenou stranou dolů.

3. Nakrájejte, posypte roketou a parmazánem. Můžete ještě zakápnout olivovým olejem.

Přidejte oheň:
Spolu s cibulí přihoďte jemně nakrájenou čerstvou chilli papričku.

Tip apetitu
Italský tvrdý sýr z ovčího mléka Pecorino Romano značky Zanetti je výraznější než parmazán a je v něm málo tuku. V Tescu stojí 200 g 109 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.10

Přidat komentář