0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omeleta Arnolda Bennetta

Omeleta Arnolda Bennetta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omeleta Arnolda Bennetta

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2137 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 175 g
Tuky 111 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato omeleta prý zachutnala britskému spisovateli Arnoldu Bennettovi v londýnském hotelu Savoy natolik, že si ji pak nechal připravovat všude, kam přijel.

Suroviny

treska uzená 100 g
s kůží, s odstraněnými kostmi
mléko 100 ml
máslo 2 ČL
bobkový list 2 ks
čerstvé
pepř mletý 8 kuliček
či tučná zakysaná smetana (třeba Chef de Créme)
citronová kůra 1 ks
najemno + 1 lžíce šťáva
či zralý čedar (ne přibarvovaný oranžový), najemno
sůl a pepř
vejce 3 ks
velká, nejlépe bio, prošlehaná
olivový olej 2 PL
extra panenský
rukola 1 hrst
malá, či ještě lépe potočnice
jarní cibulka 1 ks
najemno či ozdobně nakrájená (nemusí být)

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Uzenou rybu vložte do nádoby vhodné do trouby, zalijte ji mlékem, přidejte lžičku másla, bobkové listy a kuličky pepře. Vložte na dvanáct minut do vyhřáté trouby. Pak nádobu vyjměte, rybu vylovte a nechte chladnout. Troubu nevypínejte. Mezitím smíchejte zakysanou smetanu, citronovou kůru a strouhaný sýr. Podle chuti osolte a opepřete.

2 Zbylé máslo zahřejte na středním plameni s polovinou oleje ve velké pánvi vhodné do trouby. Vlijte vejce, lehce je párkrát promíchejte a uvolňujte od stěn pánve. Rybu mezitím zbavte kůže a všech případných zbývajících kostí, rozdělte ji na kousky. Až omeleta zespodu zpevní, ale navrchu bude ještě malinko tekutá, pokryjte ji směsí se zakysanou smetanou a posypte kousky ryby. Pak ji hned na čtyři až pět minut přeneste do trouby, aby se vejce dopekla a omeleta se mírně nafoukla. Vyndejte z trouby.

3 K podávání pokropte rukolu v misce zbývajícím olivovým olejem a citronovou šťávou, promíchejte. Omeletu přeneste na talíř, posypte jarní cibulkou a rukolou.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete omeletu připravit pro více lidí, jednoduše znásobte množství ingrediencí. Rybu můžete pošírovat v mléce najednou, omelety je ale třeba připravit postupně, maximálně po dvou, máte-li dvě vhodné pánve.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč