Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlý slaný koláč

Listové těsto je se slanou náplní vždycky skvělé. V rychlosti přípravy nemá konkurenci.
Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 20 minut
P
Koláč

Ingredience

    • 1 balení hotového listového těsta
    • 2 rozšlehaná vajíčka
    • 200 ml zakysané smetany
    • 250 g jemně krájené šunky, cikánky nebo moravského uzeného
    • hrst sekané petrželky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plát těsta rozložte na plech (množství je počítáno na dva plechy) a asi tři centimetry od kraje na něm nožem naznačte okraje. Zbylou plochu propíchejte vidličkou a pak potřete celý plát rozšlehanými vejci.

2. Vložte do trouby a pečte asi dvanáct minut. Pak koláč potřete zakysanou smetanou rozmíchanou se solí a pepřem (okraje vynechte) a vraťte asi na osm až deset minut do trouby.

3. Vyjměte z trouby, poklaďte plátky šunky a posypte petrželkou. Slaný koláč je výborný se zapečenou zeleninou či salátem z rajčat a cibulky.
Zakysanou smetanu můžete ochutit strouhaným křenem nebo lžičkou dijonské hořčice. Vegetariánskou variantu získáte, když uzeninu nahradíte houbami podušenými s česnekem.

Tip Apetitu
Vynikající španělská šunka Serrano značky Casademont obsahuje nanejvýš 15 % tuku. Koupíte ji za zhruba 60 Kč (80 g) například v Tescu, Carrefouru nebo v Delvitě.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zkoušela jsem a manžel měl boule za ušima, použila jsem šunku-cikánský šál a udělala k tomu zeleninový salát s dresingem a nemělo to chybu :o)
Obrazek uzivatele
Upekla jsem rovnou dva koláče. Na jeden jsem dala nivu, šunku a rajčátka a na druhý eidam, šunku a rajčátka. Oba neměly chybu. Moc chutnal celé rodině a už jsme vymýšleli, jaké dobrůtky použijeme příště.
Obrazek uzivatele
Prosim Vas o upresnenie ako sa postupuje ke`d sa dava zapekana zelenina, nesplasne listkove cesto ke`d sa z rury vyberie a potom este so zmesou spat vlozi na dopecenie.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.11
Obrazek uzivatele
příště, jestli tenhle recept budu znovu zkoušet, ho určitě udělám bez zakysané smetany - bylo to chuťově dost těžké, až nedobré.. příště myslím, že bohatě stačí sýr ;O)

Přidat komentář