Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gnocchi s modrým sýrem

Rozhodně se vám vyplatí, když si hotové gnocchi natrvalo ubytujete v mrazáku. Ideálně totiž zafungují jako rychlá večeře i jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.
Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Italská

Ingredience

    • 500g balení hotových gnocchi (najdete je v chladicích boxech supermarketů)
    • 250 g špenátovách lístků (mohou být i mražené)
    • 100 ml zakysané smetany
    • 4 lžíce strouhaného sýra typu parmazán
    • 100 g sýra s modrou plísní
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Gnocchi uvařte podle návodu ve větším množství osolené vody. Asi minutu před koncem varu k nim přisypte špenát. Směs pak přes cedník slijte a nechte okapat. Předehřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.

2. V zapékací misce promíchejte smetanu s parmazánem, vsypte gnocchi se špenátem, všechno pořádně promíchejte a poprašte pepřem. Posyp­te kousky plísňového sýra a osolte jenom v případě, že se vám sýr nezdá dost slaný. Dejte rychle zapéct do trouby nebo pod gril, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne. Okamžitě podávejte.
Vyberte si ten pravý: Místo plísňového sýra můžete klidně zkusit kozí, ovčí nebo zrající – hlavně aby měl silnou, výraznou chuť.

Tip Apetitu

Dánský přírodní sýr s modrou plísní Danablu je velmi kvalitní a má dlouholetou tradici. Ze čtvrtiny ho tvoří tuk; konzistencí se lahodný sýr hodí k tepelné úpravě i ke konzumaci za studena. 100 g vyjde na 37 Kč (například Tesco).
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané gnocchi se čtyřmi sýry

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Teda ja nevim jak Vam ale ta zakysana smetana mi v tom nechutnala. Bylo to nakysle.....brrr
Obrazek uzivatele
tohle bylo první jídlo, které jsem podle Vašeho časopisu uvařila, a pd té doby je to naše nejoblíbenější - manžela i syna (3,5) a ten vždy poznamená, že to je mňamka
Obrazek uzivatele
tohle bylo první jídlo, které jsem podle Vašeho časopisu uvařila, a pd té doby je to naše nejoblíbenější - manžela i syna (3,5) a ten vždy poznamená, že to je mňamka
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.12
Obrazek uzivatele
fakt supr!jako všechny recepty tady!! 10*
Obrazek uzivatele
Vše se povedlo, vyměnila jsem špenát za osmaženou slaninu:-) a moc nám chutnalo. Jako sýr jsem použila nivu a s ní už rozhodně nepřisolujte. Rychlý a moc dobrý recept.

Přidat komentář