Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koňakový dortík

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vychladnutí: 8 hodin
P
Dort

Ingredience

    • 300 g cukrářských piškotů
    • 500 g čokolády Ledové kaštany
    • 4 vejce, žloutky a bílky oddělte
    • 10 g plátkové želatiny, namočené podle návodu
    • 2 lžíce koňaku
    • hrst kuliček bílého vína, nejlépe bez pecek, přepůlených
    • kakao a pár kuliček vína na ozdobu

Příprava jídla

1. Čokoládu nalámejte na kousky do kovové nebo varné misky a postavte ji nad hrnec s mírně vroucí vodou. Za občasného promíchání rozpusťte. Sejměte z ohně, nechte trochu vychladit a pak do ní jeden po druhém zašlehejte žloutky.

2. Plátky želatiny vyždímejte a spolu s koňakem také rozpusťte v misce na vodní lázni. Bílky ušlehejte a vetřete do čokolády spolu se želatinou a kousky vína.

3. Formu vyložte fólií na potraviny a po stěnách narovnejte piškoty. Vlijte čokoládový krém a na něj rozložte další piškoty, aby byly co nejblíž u sebe. Přikryjte talířkem (ne větším, než je forma) a zatižte závažím nebo neotevřenou konzervou. Dezert dejte aspoň na osm hodin chladit.

4. Před podáváním vyklopte z formy na servírovací talíř, poprašte kakaem a ozdobte kuličkami vína.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Piškotové indiánky s banánem

Tiramisu z pomazánkového másla

Minicheesecake s pomerančem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.14

Přidat komentář