Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tiramisu z pomazánkového másla

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení: 20 minut
P
Italská

Ingredience

    • 400 g pomazánkového másla bez příchuti
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 2–3 lžíce moučkového cukru
    • 100 g strouhané bílé čokolády
    • 40  dětských piškotů, mohou být i kakaové
    • hrnek silné rozpustné kávy smíchané se 3 lžícemi likéru (kávového nebo amaretta)
    • několik snítek bílého rybízu na ozdobu

Příprava jídla

1. Pomazánkové máslo utřete v míse s cukrem a smetanou. Piškoty namočte v kávě s likérem, ale neměly by nasáknout úplně. Pak je v jednotlivých sklenkách nebo ve větší míse vrstvěte se smetanovým krémem.

2. Uložte zhruba na dvacet minut do chladničky. Před podáváním ozdobte strouhanou čokoládou a rybízem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Piškotové indiánky s banánem

Koňakový dortík

Minicheesecake s pomerančem

Komentáře

Obrazek uzivatele
vynikající dezert,ppravdu výtečný recept.pomazánkové máslo je supr náhražka.Moc nám chutnalo.
Obrazek uzivatele
Dezert je opravdu skvělý. Ale dávám do pomazánk. másla utřeným s cukrem 2 ušlehané šlehačky a horní vrstvu sypu hořkým práškovým kakaem, aby zjemnil sladkost a přitom trochu zkontrastoval chuť. Vynikající a velmi rychlé...
Obrazek uzivatele
Je to pekelně jedlé. Recept nemá chybu ani co se nákladů týká.
Obrazek uzivatele
Pokud použijete pomazánkové máslo, počítejte s tím, že je slané ! Koupila jsem dvě balení různých firem a sůl byla v obou. Mě osobně to dost vadilo, neustále jsem přidávala šlehačku, abych sůl "stáhla". Někomu to vadit nemusí, ale pozor na to.

Přidat komentář