Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Luxusní cheeseburger

Tento cheeseburger vás přesvědčí, že domácí je lepší než kupovaný.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Grilování: 6 minutOpékání: 12 minut
PT15M
Příprava 0:15
Sendvič Americká

Ingredience

    • 500 g mletého hovězího masa
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžičky worcesterské omáčky
    • 4 velké žampiony, nejlépe portobello nebo polní
    • 80 g změklého másla
    • 4 burgerové housky, podélně přepůlené
    • panenský olivový olej na potření
    • 200 g švýcarského sýra (ementál, gruyere atp.)
    • plátky karamelizované cibule (recept)
    • omáčka z modrého sýra (recept)

Příprava jídla

1 V míse promíchejte mleté maso, sůl, pepř a worcesterskou omáčku. Vytvarujte čtyři ploché burgery a dejte stranou.

2 Nakrájejte žampiony na plátky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. V misce promíchejte změklé máslo, sůl i pepř a směsí houby potřete. V troubě pod grilem opékejte asi pět minut dozlatova.

3 Potřete řezné plochy housek olejem a grilujte je minutu. Na rozpálené nepřilnavé pánvi opékejte burgery potřené olejem čtyři minuty z jedné strany. Obraťte, poklaďte plátkem sýra a opékejte další čtyři minuty, až se sýr začne rozpouštět. Navršte na půlky housek karamelizovanou cibuli, omáčku z modrého sýra, masové burgery a žampiony. Přiklopte druhou půlkou housky a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Burger s grilovaným kuřetem a mozzarellou

Kouřové chilli kuřecí burgery s chorizem a fetou

Studené omáčky k burgeru

3x rychlý dip k burgeru

Burger s grilovaným lilkem, rajčaty a sýrem

Burger s hovězím steakem, sýrem a sušenou šunkou

Jehněčí burger s grilovanými chilli papričkami

Vepřový burger s ananasem

Domácí ochucené majonézy

Nejlepší domácí burgery

REKLAMA

Přidat komentář