Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažený hermelín s česnekem

Čím kvalitnější sýr s bílou plísní použijete, tím lepší výsledek můžete očekávat.

Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Smažení 0:08
Česká

Ingredience

    • 2 hermelíny
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 vejce, 50 ml mléka a asi 1 lžíce hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • strouhanka
    • olej na smažení
    • 4 velké brambory, nakrájené na hranolky
    • špetka mletého chilli
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 100 g majonézy
    • svazek pažitky, nasekané

Příprava jídla

1 Hermelíny vodorovně prořízněte napůl. Poloviny potřete na řezné straně drceným stroužkem česneku a přiklopte druhými půlkami.

2 V hlubokém talíři prošlehejte vejce, mléko a zahustěte moukou tak, aby vzniklo řídké těstíčko jako na lívance. Osolte a opepřete. Hermelíny protáhněte těstíčkem a pak je obalte ve strouhance. Ještě jednou postup zopakujte.

3 Brambory propláchněte a osušte. Na plechu vyloženém pečicím papírem je pokapejte olivovým olejem, osolte a poprašte chilli. Promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.

4 Majonézu promíchejte s pažitkou, osolte a opepřete. Ve vysoké vrstvě rozehřátého oleje smažte hermelíny 3–4 minuty po každé straně dozlatova. Podávejte ihned s pikantními bramborovými hranolky a pažitkovou majonézou.

TIPY & TRIKY

Klasický trojobal – mouka, vejce, strouhanka – na sýru dobře nedrží. Je proto lepší obalovat hermelín v těstíčku z vejce a mouky a pak až ve strouhance. A klidně několikrát – při smažení pak nevyteče.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář