Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažený hermelín obalený v kokosu
Smažený hermelín obalený v kokosu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažený hermelín obalený v kokosu

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2781 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 201 g
Tuky 183 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sbíhají se vám sliny už při pouhém pohledu? Ano, máte před sebou božský hermelín. Brusinky jeho chuť podpoří a zvýrazní, kokos dodá jemnost a křupavost.

Suroviny

nakládané
vejce 2 ks
nemusí být
olej
na smažení
ledový salát 1 ks
menší hlávka
olivový olej
sůl
pepř

Postup

1

Hermelíny podélně nakrojte, aby v nich vznikla kapsa. Tu naplňte částí brusinek a zmáčknutím ji co nejvíc uzavřete. Vajíčka rozklepněte do hlubokého talíře a vidličkou našlehejte; můžete přidat mléko. Kokos nasypte do druhého talíře a začněte obalovat hermelíny – nejprve ve vajíčku, poté v kokosu. Celý proces ještě jednou zopakujte. V pánvi pak rozpalte olej a hermelíny osmažte z obou stran.

2

Mezitím připravte salát. Lístky ledového salátu natrhejte na menší kousky a promíchejte s olejem, solí a pepřem.

3

Plátky chleba opečte v toustovači a ozdobně je pokrájejte. Salát rozprostřete na talíře, na něj položte hermelín, ozdobte zbylými brusinkami a přiložte toustové chleby. Salát i brusinky můžete také podávat zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...