Smažený hermelín obalený v kokosu

Smažený hermelín obalený v kokosu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2841 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 177 g
Tuky 181 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sbíhají se vám sliny už při pouhém pohledu? Ano, máte před sebou božský hermelín. Brusinky jeho chuť podpoří a zvýrazní, kokos dodá jemnost a křupavost.

Suroviny

sýr s bílou plísní 2 ks
brusinky 4 PL
nakládané
vejce 2 ks
mléko 1 PL
(nemusí být)
kokos 150 g
strouhaný
olej
na smažení
ledový salát 1 ks
menší hlávka
olivový olej
sůl
pepř
toustový chléb 2 plátky

Hermelíny podélně nakrojte, aby v nich vznikla kapsa. Tu naplňte částí brusinek a zmáčknutím ji co nejvíc uzavřete. Vajíčka rozklepněte do hlubokého talíře a vidličkou našlehejte; můžete přidat mléko. Kokos nasypte do druhého talíře a začněte obalovat hermelíny – nejprve ve vajíčku, poté v kokosu. Celý proces ještě jednou zopakujte. V pánvi pak rozpalte olej a hermelíny osmažte z obou stran.

Mezitím připravte salát. Lístky ledového salátu natrhejte na menší kousky a promíchejte s olejem, solí a pepřem.

Plátky chleba opečte v toustovači a ozdobně je pokrájejte. Salát rozprostřete na talíře, na něj položte hermelín, ozdobte zbylými brusinkami a přiložte toustové chleby. Salát i brusinky můžete také podávat zvlášť.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit