0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažený hermelín obalený v kokosu

Smažený hermelín obalený v kokosu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažený hermelín obalený v kokosu

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2781 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 201 g
Tuky 183 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sbíhají se vám sliny už při pouhém pohledu? Ano, máte před sebou božský hermelín. Brusinky jeho chuť podpoří a zvýrazní, kokos dodá jemnost a křupavost.

Suroviny

nakládané
vejce 2 ks
mléko 1 PL
nemusí být
kokos strouhaný 150 g
olej
na smažení
ledový salát 1 ks
menší hlávka
olivový olej
sůl
pepř
toustový chléb 2 plátky

1 Hermelíny podélně nakrojte, aby v nich vznikla kapsa. Tu naplňte částí brusinek a zmáčknutím ji co nejvíc uzavřete. Vajíčka rozklepněte do hlubokého talíře a vidličkou našlehejte; můžete přidat mléko. Kokos nasypte do druhého talíře a začněte obalovat hermelíny – nejprve ve vajíčku, poté v kokosu. Celý proces ještě jednou zopakujte. V pánvi pak rozpalte olej a hermelíny osmažte z obou stran.

2 Mezitím připravte salát. Lístky ledového salátu natrhejte na menší kousky a promíchejte s olejem, solí a pepřem.

3 Plátky chleba opečte v toustovači a ozdobně je pokrájejte. Salát rozprostřete na talíře, na něj položte hermelín, ozdobte zbylými brusinkami a přiložte toustové chleby. Salát i brusinky můžete také podávat zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč