0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažený hermelín obalený v kokosu

Smažený hermelín obalený v kokosu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažený hermelín obalený v kokosu

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2781 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 201 g
Tuky 183 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sbíhají se vám sliny už při pouhém pohledu? Ano, máte před sebou božský hermelín. Brusinky jeho chuť podpoří a zvýrazní, kokos dodá jemnost a křupavost.

Suroviny

sýr s bílou plísní 2 ks
brusinky 4 PL
nakládané
vejce 2 ks
mléko 1 PL
nemusí být
kokos strouhaný 150 g
olej
na smažení
ledový salát 1 ks
menší hlávka
olivový olej
sůl
pepř
toustový chléb 2 plátky

1 Hermelíny podélně nakrojte, aby v nich vznikla kapsa. Tu naplňte částí brusinek a zmáčknutím ji co nejvíc uzavřete. Vajíčka rozklepněte do hlubokého talíře a vidličkou našlehejte; můžete přidat mléko. Kokos nasypte do druhého talíře a začněte obalovat hermelíny – nejprve ve vajíčku, poté v kokosu. Celý proces ještě jednou zopakujte. V pánvi pak rozpalte olej a hermelíny osmažte z obou stran.

2 Mezitím připravte salát. Lístky ledového salátu natrhejte na menší kousky a promíchejte s olejem, solí a pepřem.

3 Plátky chleba opečte v toustovači a ozdobně je pokrájejte. Salát rozprostřete na talíře, na něj položte hermelín, ozdobte zbylými brusinkami a přiložte toustové chleby. Salát i brusinky můžete také podávat zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit