0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažený hermelín s česnekem

Smažený hermelín s česnekem

4.4/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2165 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 97 g
Tuky 167 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím kvalitnější sýr s bílou plísní použijete, tím lepší výsledek můžete očekávat.

Suroviny

česnek 2 stroužky
drcený
vejce 1 ks
mléko 50 ml
mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka
olej
na smažení
velké, na hranolky
chilli sušené 1 špetka
mleté
olivový olej 2 PL
majonéza 100 g
pažitka 1 svazek
nasekaná

Postup

1

Hermelíny vodorovně prořízněte napůl. Poloviny potřete na řezné straně drceným stroužkem česneku a přiklopte druhými půlkami.

2

V hlubokém talíři prošlehejte vejce, mléko a zahustěte moukou tak, aby vzniklo řídké těstíčko jako na lívance. Osolte a opepřete. Hermelíny protáhněte těstíčkem a pak je obalte ve strouhance. Ještě jednou postup zopakujte.

3

Brambory propláchněte a osušte. Na plechu vyloženém pečicím papírem je pokapejte olivovým olejem, osolte a poprašte chilli. Promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.

4

Majonézu promíchejte s pažitkou, osolte a opepřete. Ve vysoké vrstvě rozehřátého oleje smažte hermelíny 3–4 minuty po každé straně dozlatova. Podávejte ihned s pikantními bramborovými hranolky a pažitkovou majonézou.

TIPY & TRIKY

Klasický trojobal – mouka, vejce, strouhanka – na sýru dobře nedrží. Je proto lepší obalovat hermelín v těstíčku z vejce a mouky a pak až ve strouhance. A klidně několikrát – při smažení pak nevyteče.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč