Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažený hermelín s česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 36
Do 45 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2165 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 97 g
Tuky 167 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím kvalitnější sýr s bílou plísní použijete, tím lepší výsledek můžete očekávat. Smažený hermelín s česnekem, hranolky a ochucenou majonézou je skvělé menu pro vegetariány, kterým jistě nepohrdnou ani ti nejzatvrzelejší milovníci masa.

Suroviny

česnek 2 stroužky
drcený
vejce 1 ks
mléko 50 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka
olej
na smažení
velké, na hranolky
chilli sušené 1 špetka
mleté
olivový olej 2 PL
majonéza 100 g
pažitka 1 svazek
nasekaná

Postup

1

Hermelíny vodorovně prořízněte napůl. Poloviny potřete na řezné straně drceným stroužkem česneku a přiklopte druhými půlkami.

2

V hlubokém talíři prošlehejte vejce, mléko a zahustěte moukou tak, aby vzniklo řídké těstíčko jako na lívance. Osolte a opepřete. Hermelíny protáhněte těstíčkem a pak je obalte ve strouhance. Ještě jednou postup zopakujte.

3

Brambory propláchněte a osušte. Na plechu vyloženém pečicím papírem je pokapejte olivovým olejem, osolte a poprašte chilli. Promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.

4

Majonézu promíchejte s pažitkou, osolte a opepřete.

5

Ve vysoké vrstvě rozehřátého oleje smažte hermelíny 3–4 minuty po každé straně dozlatova. Podávejte ihned s pikantními bramborovými hranolky a pažitkovou majonézou.

TIPY & TRIKY

Klasický trojobal – mouka, vejce, strouhanka – na sýru dobře nedrží. Je proto lepší obalovat hermelín v těstíčku z vejce a mouky a pak až ve strouhance. A klidně několikrát – při smažení pak nevyteče.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín