0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažený hermelín s česnekem

Smažený hermelín s česnekem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2165 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 97 g
Tuky 167 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím kvalitnější sýr s bílou plísní použijete, tím lepší výsledek můžete očekávat.

Suroviny

sýr s bílou plísní 2 ks
česnek 2 stroužky
drcený
vejce 1 ks
mléko 50 ml
mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka
olej
na smažení
brambory 4 ks
velké, na hranolky
chilli sušené 1 špetka
mleté
olivový olej 2 PL
majonéza 100 g
pažitka 1 svazek
nasekaná

1 Hermelíny vodorovně prořízněte napůl. Poloviny potřete na řezné straně drceným stroužkem česneku a přiklopte druhými půlkami.

2 V hlubokém talíři prošlehejte vejce, mléko a zahustěte moukou tak, aby vzniklo řídké těstíčko jako na lívance. Osolte a opepřete. Hermelíny protáhněte těstíčkem a pak je obalte ve strouhance. Ještě jednou postup zopakujte.

3 Brambory propláchněte a osušte. Na plechu vyloženém pečicím papírem je pokapejte olivovým olejem, osolte a poprašte chilli. Promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.

4 Majonézu promíchejte s pažitkou, osolte a opepřete. Ve vysoké vrstvě rozehřátého oleje smažte hermelíny 3–4 minuty po každé straně dozlatova. Podávejte ihned s pikantními bramborovými hranolky a pažitkovou majonézou.

TIPY & TRIKY

Klasický trojobal – mouka, vejce, strouhanka – na sýru dobře nedrží. Je proto lepší obalovat hermelín v těstíčku z vejce a mouky a pak až ve strouhance. A klidně několikrát – při smažení pak nevyteče.

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit