Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Šlehaný hermelín se salátem a ořechy

Šlehaný hermelín se salátem a ořechy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2233 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 84 g
Tuky 181 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží a krásně nadýchaný

Suroviny

sýr s bílou plísní 300 g
zralý smetanový, lze použít i brie nebo jiný sýr s bílou plísní
rukola 60 g
datle 40 g
vypeckované, nasekané
Na krutony
toustový chléb 80 g
máslo 2 PL
petrželka 1 hrst
nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na ořechy
vlašské ořechy 50 g
krupicový cukr 1 ČL
Na zálivku
ořechový olej 3 PL
lze nahradit olivovým panenským
balzamikový ocet 1 PL

1 Troubu předehřejte na 190°C. Ořechy a cukr dejte do misky, přilijte lžíci vody a promíchejte. Vsypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 6–8 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Mezitím nakrájejte toustový chleba na kostičky a opečte je na másle dozlatova. Přidejte nasekanou petrželku, osolte a opepřete, ještě chvíli restujte, odstavte a nechte krutony vychladnout.

2 Ze sýra tence odkrojte bílou plíseň, měkký vnitřek dejte do misky a vidličkou nebo metličkou prošlehejte do krémové konzistence. Na zálivku prošlehejte olej s balzamikovým octem.

3 Na talíře rozdělte rukolu, datle a ořechy. Lžící naneste na salát kopečky prošlehaného sýra a vše přelijte zálivkou. Nakonec posypte salát krutony.

NĚCO NAVÍC Šlehaný hermelín, krutony a karamelizované ořechy si můžete připravit několik hodin předem a uchovávat je při pokojové teplotě.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit