Svěží, krásně nadýchaný a lehký – zkrátka předkrm, jak má být.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190°C. Ořechy a cukr dejte do misky, přilijte lžíci vody a promíchejte. Vsypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 6–8 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Mezitím nakrájejte toustový chleba na kostičky a opečte je na másle dozlatova. Přidejte nasekanou petrželku, osolte a opepřete, ještě chvíli restujte, odstavte a nechte krutony vychladnout.
Ze sýra tence odkrojte bílou plíseň, měkký vnitřek dejte do misky a vidličkou nebo metličkou prošlehejte do krémové konzistence. Na zálivku prošlehejte olej s balzamikovým octem.
Na talíře rozdělte rukolu, datle a ořechy. Lžící naneste na salát kopečky prošlehaného sýra a vše přelijte zálivkou. Nakonec posypte salát krutony.
NĚCO NAVÍC
Šlehaný hermelín, krutony a karamelizované ořechy si můžete připravit několik hodin předem a uchovávat je při pokojové teplotě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýry, které zkrátka musíte ochutnat(32 receptů )
- Zmírněte stres vlašáky či kešú: 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(56 receptů )