0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šlehaný hermelín se salátem a ořechy

Šlehaný hermelín se salátem a ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šlehaný hermelín se salátem a ořechy

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2265 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 92 g
Tuky 181 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží, krásně nadýchaný a lehký – zkrátka předkrm, jak má být.

Suroviny

zralý smetanový hermelín, lze použít i brie nebo jiný sýr s bílou plísní
datle 40 g
vypeckované, nasekané
Na krutony
toustový chléb 80 g
máslo 2 PL
petrželka 1 hrst
nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na ořechy
vlašské ořechy 50 g
krupicový cukr 2 ČL
Na zálivku
ořechový olej 3 PL
lze nahradit panenským olivovým olejem
balzamikový ocet 1 PL

1 Troubu předehřejte na 190°C. Ořechy a cukr dejte do misky, přilijte lžíci vody a promíchejte. Vsypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 6–8 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Mezitím nakrájejte toustový chleba na kostičky a opečte je na másle dozlatova. Přidejte nasekanou petrželku, osolte a opepřete, ještě chvíli restujte, odstavte a nechte krutony vychladnout.

2 Ze sýra tence odkrojte bílou plíseň, měkký vnitřek dejte do misky a vidličkou nebo metličkou prošlehejte do krémové konzistence. Na zálivku prošlehejte olej s balzamikovým octem.

3 Na talíře rozdělte rukolu, datle a ořechy. Lžící naneste na salát kopečky prošlehaného sýra a vše přelijte zálivkou. Nakonec posypte salát krutony.

NĚCO NAVÍC
Šlehaný hermelín, krutony a karamelizované ořechy si můžete připravit několik hodin předem a uchovávat je při pokojové teplotě.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč