Jogurtová buchta

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Jogurtová buchta

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

60 g masla,
250 g prírodného jogurtu,
2 vajcia,
50 g ovocného cukru,
dreň z 1 vanilkového struku,
štipka morskej soli,
1 KL strúhanej pomarančovej kôry,
20 ml rumu,
200 g krupice,
2 KL prášku do pečiva,
6 čerstvých fíg,
maslo a strúhanka na vysypanie formy.
V malom kastróliku pozvoľna rozpustíme na miernom ohni maslo a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C). Z jogurtu, vajec, ovocného cukru, vanilkovej drene, soli, pomarančovej kôry, a rumu vyšľaháme hustý krém. Po troškách do neho za stáleho miešania pridávame vychladnuté maslo. Krupicu zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a vmiešame do cesta. Formu o priemere 26 cm vymažeme tukom a vysypeme strúhankou. Naplníme cestom a povrch uhladíme. Figy dobre umyjeme, rozpolíme, reznou plochou ich rozložíme na cesto a ľahko zatlačíme. Koláč pečieme 40-45 minút. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.

Obchod Apetit