Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jogurtová buchta

Popis receptu: 
Lehká jogurtová buchta
Autor: Petra Vcelicova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    60 g masla, 250 g prírodného jogurtu, 2 vajcia, 50 g ovocného cukru, dreň z 1 vanilkového struku, štipka morskej soli, 1 KL strúhanej pomarančovej kôry, 20 ml rumu, 200 g krupice, 2 KL prášku do pečiva, 6 čerstvých fíg, maslo a strúhanka na vysypanie formy.

Příprava jídla

V malom kastróliku pozvoľna rozpustíme na miernom ohni maslo a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C). Z jogurtu, vajec, ovocného cukru, vanilkovej drene, soli, pomarančovej kôry, a rumu vyšľaháme hustý krém. Po troškách do neho za stáleho miešania pridávame vychladnuté maslo. Krupicu zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a vmiešame do cesta. Formu o priemere 26 cm vymažeme tukom a vysypeme strúhankou. Naplníme cestom a povrch uhladíme. Figy dobre umyjeme, rozpolíme, reznou plochou ich rozložíme na cesto a ľahko zatlačíme. Koláč pečieme 40-45 minút. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
REKLAMA

Přidat komentář