Jogurtová buchta s fíky

Jogurtová buchta s fíky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

máslo 60 g
jogurt 250 g
vejce 2 ks
cukr 50 g
vanilkový lusk 1 ks
sůl mořská špetka
pomerančová kůra 1 ČL
rum 20 ml
krupice 200 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
fíky 6 ks

Postup

1

V malom kastróliku pozvoľna rozpustíme na miernom ohni maslo a necháme vychladnúť.

2

Rúru predhrejeme na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C).

3

Z jogurtu, vajec, ovocného cukru, vanilkovej drene, soli, pomarančovej kôry, a rumu vyšľaháme hustý krém.

4

Po troškách do neho za stáleho miešania pridávame vychladnuté maslo.

5

Krupicu zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a vmiešame do cesta.

6

Formu o priemere 26 cm vymažeme tukom a vysypeme strúhankou. Naplníme cestom a povrch uhladíme.

7

Figy dobre umyjeme, rozpolíme, reznou plochou ich rozložíme na cesto a ľahko zatlačíme.

8

Koláč pečieme 40-45 minút. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.

Obchod Apetit