
Uživatelský
recept
recept
Jogurtová buchta
Popis receptu:
Lehká jogurtová buchta
Autor: Petra Vcelicova
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
60 g masla,
250 g prírodného jogurtu,
2 vajcia,
50 g ovocného cukru,
dreň z 1 vanilkového struku,
štipka morskej soli,
1 KL strúhanej pomarančovej kôry,
20 ml rumu,
200 g krupice,
2 KL prášku do pečiva,
6 čerstvých fíg,
maslo a strúhanka na vysypanie formy.
Příprava jídla
V malom kastróliku pozvoľna rozpustíme na miernom ohni maslo a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C).
Z jogurtu, vajec, ovocného cukru, vanilkovej drene, soli, pomarančovej kôry, a rumu vyšľaháme hustý krém. Po troškách do neho za stáleho miešania pridávame vychladnuté maslo. Krupicu zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a vmiešame do cesta.
Formu o priemere 26 cm vymažeme tukom a vysypeme strúhankou. Naplníme cestom a povrch uhladíme. Figy dobre umyjeme, rozpolíme, reznou plochou ich rozložíme na cesto a ľahko zatlačíme. Koláč pečieme 40-45 minút. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
Přidat komentář