Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nadýchaný houbovec

Houbovec připomíná nádivku a je jemnější než jihočeský kuba z krupek.

Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Česká

Ingredience

    • 2 hrsti sušených hub, namočených
    • 1 cibule, najemno nakrájená
    • 4 stroužky česneku, najemno nasekané
    • 1 lžíce másla nebo sádla + trochu na formičky
    • sůl a mletý pepř
    • špetka muškátového oříšku
    • hrst nasekané petrželky
    • 1 lžíce rozemnuté sušené majoránky
    • 200 ml mléka
    • 2–3 starší rohlíky, na kostičky
    • 4 vejce, zvlášť bílky a žloutky
    • 40 g dětské krupičky
    • strouhanka na vysypání formiček

Příprava jídla

1 Houby zalijte cca 200 ml vody a uvařte doměkka. Vývar nevylévejte, až trochu vychladne, pokropte jím a mlékem kostičky pečiva. V pánvi rozehřejte máslo, vsypte cibulku a česnek a nechte zesklovatět. Žloutky šlehejte se špetkou soli do pěny, bílky ušlehejte zvlášť na pevný sníh.

2 Předehřejte troubu na 180 °C. Spojte pečivo, houby, směs z pánve a žloutky. Vmíchejte petrželku, majoránku, sůl, pepř a nakonec sníh z bílků a krupičku. Rozdělte do čtyř vymazaných a vysypaných formiček (nebo jednoho pekáče). Pečte 15–20 minut dozlatova; než houbovce vytáhnete z trouby, zkuste špejlí, jestli jsou upečené. Podávejte teplé i po vychladnutí.

NĚCO NAVÍC
Vše, až na sníh z bílků, si můžete připravit několik hodin předem a uložit přikryté v lednici. Před pečením pak do hmoty zapracujte sníh a rozdělte a naplňte formičky či zapékací mísu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tradiční vánoční menu

Jak skladovat čerstvé houby

Jak skladovat čerstvé houby

Jak nejlépe „obnovit“ sušené houby

Jak nejlépe „obnovit“ sušené houby

Grilované houby s kozím sýrem

Houby po asijsku

Houby s octem podle Viléma V.

Marinované houby

Restované houby s polníčkem a toustem

Rychlé houby, lilky a papriky

Zapečené houby s vejci

Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty

REKLAMA

Přidat komentář