Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lanýže z Karibiku

Kdo má rád kokos, zamiluje se na první kousnutí. Vždyť co jinak udělat s čerstvým ořechem, který děti dostanou k Mikuláši?

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 30 lanýžů
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT30M
Příprava 0:30
Cukroví

Ingredience

    • 200 ml kokosového krému
    • šťáva a kůra z 1 biocitronu
    • 200 g bílé čokolády
    • 100 g kvalitní hořké čokolády
    • 1 kokosový ořech (půlka vám zbude)

Příprava jídla

1 Kokosový krém, citronovou šťávu a kůru zahřívejte nad kastrůlkem s vroucí vodou; pozor, hladina se nesmí dotýkat horní misky! Až se směs zahřeje, vsypte nalámanou bílou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Pak nechte ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Z kokosového ořechu vypusťte dírkami mléko a ořech rozbijte. Vyberte polovinu dužiny, zbavte ji tmavé slupky a nastrouhejte. Pak kokos dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte v troubě asi 5 minut zlátnout.

3 Další plech vyložte pečicím papírem. Lžičkou odebírejte ztuhlou čokoládovo-kokosovou hmotu a na papíru z ní válejte kuličky. Pracujte svižně, aby vám bílá čokoláda netála tak rychle pod rukama.

4 Nad vodní lázní rozpusťte hořkou čokoládu a pak v ní pomocí dvou vidliček namáčejte kuličky. Čokoládu nechte vždy co nejvíc odkapat, kuličku položte na plech vyložený papírem na pečení a nechte oschnout. Posypte opraženým kokosem, dokud je čokoláda ještě měkká.

TIPY & TRIKY
Až budete kupovat kokosový ořech, zatřepte jím, ať víte, jestli je čerstvý. Jen v čerstvém bude šplouchat mléko.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mátové hrášky

Pomerančové karamelky s čokoládou

Turecký med s mandlemi a třešněmi

Koule do koupele

Mandlový máslový karamel

Cukroví na poslední chvíli

Přidat komentář