Čokoládové řezy s rumem a rozinkami

Čokoládové řezy s rumem a rozinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10428 kcal
Bílkoviny 165 g
Cukr 501 g
Tuky 853 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli si netroufáte na nápis, stačí povrch polevou pouze nepravidelně pocákat.

Suroviny

rozinky 60 g
propláchnuté
rum 4 PL
máslo 450 g
plus na vymazání
tmavá čokoláda 450 g
(přes 60 % kakaové hmoty)
smetana ke šlehání 200 ml
vejce 8 ks
krupicový cukr 200 g
bílá čokoláda 100 g
rozpuštěné (na psaní)
Na polevu
tmavá čokoláda 150 g
(přes 60 % kakaové hmoty)
máslo 40 g
zlatý sirup 2 ČL

1 Rozinky namočte na 30 minut do rumu. Pak je sceďte a rum uchovejte zvlášť. Vymažte čtvercovou formu o straně 20 cm a výšce 7 cm a vyložte ji papírem na pečení.

Předehřejte troubu na 180 ºC. Na mírném ohni zahřejte máslo, čokoládu a smetanu a míchejte do rozpuštění. Nechte krátce vychladnout. Prošlehejte vejce s cukrem a pak je zašlehejte spolu s rumem do čokoládové hmoty. Nakonec přisypte rozinky. Dejte těsto do připravené formy a pečte 1 hodinu. Vyjměte a nechte vychladnout ve formě. Pak přesuňte na servírovací talíř.

Mezitím si připravte polevu. Rozpusťte čokoládu a promíchejte ji s máslem a sirupem dohladka. Nožem opatrně zarovnejte vršek dortu. Potřete polevou a pomocí sáčku s ustřiženým rohem napište nápis.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit