0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládové řezy s rumem a rozinkami

Čokoládové řezy s rumem a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové řezy s rumem a rozinkami

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10428 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 501 g
Tuky 853 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli si netroufáte na nápis, stačí povrch polevou pouze nepravidelně pocákat.

Suroviny

rozinky 60 g
propláchnuté
rum 4 PL
máslo 450 g
plus na vymazání
tmavá čokoláda 450 g
(přes 60 % kakaové hmoty)
vejce 8 ks
krupicový cukr 200 g
bílá čokoláda 100 g
rozpuštěné (na psaní)
Na polevu
tmavá čokoláda 150 g
(přes 60 % kakaové hmoty)
máslo 40 g
zlatý sirup 2 ČL

1 Rozinky namočte na 30 minut do rumu. Pak je sceďte a rum uchovejte zvlášť. Vymažte čtvercovou formu o straně 20 cm a výšce 7 cm a vyložte ji papírem na pečení.

2 Předehřejte troubu na 180 ºC. Na mírném ohni zahřejte máslo, čokoládu a smetanu a míchejte do rozpuštění. Nechte krátce vychladnout. Prošlehejte vejce s cukrem a pak je zašlehejte spolu s rumem do čokoládové hmoty. Nakonec přisypte rozinky. Dejte těsto do připravené formy a pečte 1 hodinu. Vyjměte a nechte vychladnout ve formě. Pak přesuňte na servírovací talíř.

3 Mezitím si připravte polevu. Rozpusťte čokoládu a promíchejte ji s máslem a sirupem dohladka. Nožem opatrně zarovnejte vršek dortu. Potřete polevou a pomocí sáčku s ustřiženým rohem napište nápis.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč