Čokoládové řezy s rumem a rozinkami

Čokoládové řezy s rumem a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové řezy s rumem a rozinkami

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10428 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 501 g
Tuky 853 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli si netroufáte na nápis, stačí povrch polevou pouze nepravidelně pocákat.

Suroviny

rozinky 60 g
propláchnuté
rum 4 PL
máslo 450 g
plus na vymazání
tmavá čokoláda 450 g
(přes 60 % kakaové hmoty)
smetana ke šlehání 200 ml
vejce 8 ks
krupicový cukr 200 g
bílá čokoláda 100 g
rozpuštěné (na psaní)
Na polevu
tmavá čokoláda 150 g
(přes 60 % kakaové hmoty)
máslo 40 g
zlatý sirup 2 ČL

1 Rozinky namočte na 30 minut do rumu. Pak je sceďte a rum uchovejte zvlášť. Vymažte čtvercovou formu o straně 20 cm a výšce 7 cm a vyložte ji papírem na pečení.

2 Předehřejte troubu na 180 ºC. Na mírném ohni zahřejte máslo, čokoládu a smetanu a míchejte do rozpuštění. Nechte krátce vychladnout. Prošlehejte vejce s cukrem a pak je zašlehejte spolu s rumem do čokoládové hmoty. Nakonec přisypte rozinky. Dejte těsto do připravené formy a pečte 1 hodinu. Vyjměte a nechte vychladnout ve formě. Pak přesuňte na servírovací talíř.

3 Mezitím si připravte polevu. Rozpusťte čokoládu a promíchejte ji s máslem a sirupem dohladka. Nožem opatrně zarovnejte vršek dortu. Potřete polevou a pomocí sáčku s ustřiženým rohem napište nápis.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...
Nejlepší pořady o vaření podle redakce
  • Zajímavosti

Nejlepší pořady o vaření podle redakce

Utečte na chvilku do světa chutí a vůní. A teď nemyslíme, abyste se odebrali do kuchyně. Víme, nabádat vás, abyste se uchýlili na gauč a trávili čas sledováním televize, není úplně v souladu s naší běžnou filozofií. Věřte ale, že těchto pět...

Obchod Apetit