Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové řezy s rumem a rozinkami
Čokoládové řezy s rumem a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové řezy s rumem a rozinkami

4.7/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10428 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 501 g
Tuky 853 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli si netroufáte na nápis, stačí povrch polevou pouze nepravidelně pocákat.

Suroviny

propláchnuté
rum 4 PL
máslo 450 g
plus na vymazání
tmavá čokoláda 450 g
(přes 60 % kakaové hmoty)
vejce 8 ks
rozpuštěné (na psaní)
Na polevu
tmavá čokoláda 150 g
(přes 60 % kakaové hmoty)
zlatý sirup 2 ČL

Postup

1

Rozinky namočte na 30 minut do rumu. Pak je sceďte a rum uchovejte zvlášť. Vymažte čtvercovou formu o straně 20 cm a výšce 7 cm a vyložte ji papírem na pečení.

2

Předehřejte troubu na 180 ºC. Na mírném ohni zahřejte máslo, čokoládu a smetanu a míchejte do rozpuštění. Nechte krátce vychladnout. Prošlehejte vejce s cukrem a pak je zašlehejte spolu s rumem do čokoládové hmoty. Nakonec přisypte rozinky. Dejte těsto do připravené formy a pečte 1 hodinu. Vyjměte a nechte vychladnout ve formě. Pak přesuňte na servírovací talíř.

3

Mezitím si připravte polevu. Rozpusťte čokoládu a promíchejte ji s máslem a sirupem dohladka. Nožem opatrně zarovnejte vršek dortu. Potřete polevou a pomocí sáčku s ustřiženým rohem napište nápis.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...