0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládové řezy s rumem a rozinkami

Čokoládové řezy s rumem a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové řezy s rumem a rozinkami

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10428 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 501 g
Tuky 853 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli si netroufáte na nápis, stačí povrch polevou pouze nepravidelně pocákat.

Suroviny

rozinky 60 g
propláchnuté
rum 4 PL
máslo 450 g
plus na vymazání
tmavá čokoláda 450 g
(přes 60 % kakaové hmoty)
smetana ke šlehání 200 ml
vejce 8 ks
krupicový cukr 200 g
bílá čokoláda 100 g
rozpuštěné (na psaní)
Na polevu
tmavá čokoláda 150 g
(přes 60 % kakaové hmoty)
máslo 40 g
zlatý sirup 2 ČL

1 Rozinky namočte na 30 minut do rumu. Pak je sceďte a rum uchovejte zvlášť. Vymažte čtvercovou formu o straně 20 cm a výšce 7 cm a vyložte ji papírem na pečení.

2 Předehřejte troubu na 180 ºC. Na mírném ohni zahřejte máslo, čokoládu a smetanu a míchejte do rozpuštění. Nechte krátce vychladnout. Prošlehejte vejce s cukrem a pak je zašlehejte spolu s rumem do čokoládové hmoty. Nakonec přisypte rozinky. Dejte těsto do připravené formy a pečte 1 hodinu. Vyjměte a nechte vychladnout ve formě. Pak přesuňte na servírovací talíř.

3 Mezitím si připravte polevu. Rozpusťte čokoládu a promíchejte ji s máslem a sirupem dohladka. Nožem opatrně zarovnejte vršek dortu. Potřete polevou a pomocí sáčku s ustřiženým rohem napište nápis.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit