Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Išlské dortíčky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Išlské dortíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (2)
Do 30 minut

Suroviny

210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
20 g kakaa
140 g másla
40 g loupaných mandlí
1/2 vanilkového cukru
citronová kůra,skořice
nádivka:
100 g cukru
3 žloutky
1 lžíce rybízové zavařeniny
150 d opražených lískových oříšků
všechno dobře promícháme a spojíme
poleva:
50 g másla
20 g másla
100 g cukru
1/8 l vody
Z mouky,z tuku s cukru,z kakaa,z nastrouhaných mandlí,z vanilkového cukru a z citronové kůry připravíme na vále hladké těsto a necháme asi hodinu odpočinout.Potom vyválíme placku asi tři milimetry tenkou a tvořítkem vykrájíme kolečka.Na tukem vymazaném plechu kolečka upečeme.Prochladlá spojíme nádivkou nebo chuťově výraznou zavařeninou,polijeme kakaovou polevou a ozdobíme půlkou vlašského ořechu. Poleva:do utřeného másla s kakaem přikapáváme horký cukr svařený na nit.Stále polevu třeme.Tuhne-li poleva na okrajích misky,začneme pečivo polévat.

Obchod Apetit