Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krkovička pro vítanou návštěvu

Pečínku si dejte s chlebem nebo bramborami na jakýkoli způsob.

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
54 (hlasy)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT2H
Pečení 2:00
Maso Česká

Ingredience

    • cca 2 kg vepřové krkovice bez kosti, v celku
    • pepř podle chuti, 2 lžíce oleje

    NA MARINÁDU

    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 4 lžíce bílého vína
    • 3 lžíce hořčice
    • 1 lžíce medu
    • 2 lžíce oleje
    • 1,5 lžičky soli

    NA NÁPLŇ

    • 10 plátků uzeného masa – 2 mm silných
    • 10 plátků sýra – 2 mm silných
    • 150 g syrových žampionů, nakrájených na 2mm plátky

Příprava jídla

1 Maso desetkrát příčně nařízněte tak, jako byste je krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrajujte do konce. Smíchejte suroviny na marinádu, potřete jí maso i na plochách vzniklých řezem, opepřete, zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici alespoň čtyřiadvacet hodin odležet.

2 Druhý den vložte do každého řezu v mase plátek uzeného, plátek sýra a několik plátků žampionů. Pomažte olejem a pořádně zabalte do alobalu, aby během pečení nevytekla šťáva.

3 Dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte nejméně dvě hodiny – na posledních dvacet minut alobal otevřete a maso dopečte odkryté.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář