Česká krkovička plus asijské koření rovná se dokonalá dobrota.
Suroviny
1,7
kg
vepřová krkovička
zázvor (čerstvý)
50
g
čerstvého, na kolečka
česnek
4
stroužky
na plátky
chilli paprička
1
ks
dlouhá, přepůlená
4
ks
hvězdičky badyán
třtinový cukr
90
g
tmavý
250
ml
saké
125
ml
ústřicová omáčka nebo rybí
1
ČL
čínské koření pět vůní viz Něco navíc
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Krkovičku, zázvor, česnek, chilli papričku a badyán dejte do hlubokého kastrolu s poklicí. Cukr, saké, rybí omáčku a čínské koření důkladně promíchejte v misce a pak směsí přelijte krkovičku, dobře utěsněte víkem a dejte na 2 hodiny péct, v polovině pečení maso obraťte. Poté zvyšte teplotu na 200 °C, odklopte poklici a pečte dalších 30 minut tak, aby bylo maso obalené lepkavou omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Čínské koření alias koření pěti vůní je sladce vonící, pikantní směs koření užívaná v jižní Číně a ve Vietnamu. Obsahuje badyán, fenykl, skořici, hřebíček a pepř.