Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajská vzpruha

Rajské šťávě dá gomasio úplně jiný chuťový rozměr.

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 sklenice o objemu 300ml
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Příprava 0:10
Nápoj

Ingredience

    • 400 g rajčat
    • 50 g celeru
    • 2 lžíce čerstvého sýra (Lučina, Buko, Almete)
    • 1 lžíce rajského protlaku
    • 100 ml zeleninového vývaru
    • 2 lžíce gomasia neboli sezamové soli (viz Něco navíc)
    • 1 svazek čerstvé bazalky

Příprava jídla

Rajčatům nařízněte do kříže slupku a přelijte je vroucí vodou. Po jedné minutě je vhoďte do studené vody. Až vychladnou, oloupejte je. Rajčata, pokrájený celer, sýr, protlak, vývar a sezamovou sůl rozmixujte dohladka. Posypte bazalkou.

NĚCO NAVÍC

Gomasio je směs semínek, nejčastěji sezamových, a soli. Seženete ji v prodejnách se zdravou výživou. Můžete si je ale vyrobit i sami: 4 lžíce semínek opražte na pánvi, přidejte lžičku soli, promíchejte a nechte vychladnout. Pak směs rozmixujte, umelte v mlýnku nebo podrťte v hmoždíři.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Avokádový kefír

Drink z papriky a řepy

Mrkvový nápoj s kokosem a zázvorem

Okurkový shake s chilli

REKLAMA

Přidat komentář