Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lehká polévka s naklíčenou čočkou

Ačkoli se zdá, že je jí hodně, k večeři ji bez problémů sníte ve dvou. Jestli chcete, přikusujte chlebové placky nebo čerstvý chléb.

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 1 litr zeleninového či bylinkového vývaru nebo vody
    • 200 g naklíčené čočky
    • hrst čerstvých či sušených kari listů
    • 1 lžička jakéhokoli cukru
    • 1 lžíce rýžové mouky
    • 250 ml podmáslí
    • sůl dle chuti
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 lžička černého pepře, čerstvě nahrubo drceného
    • 1 lžička mletého (římského) kmínu
    • čerstvý koriandr či petrželka na posypání (nemusí být)

Příprava jídla

1 V hrnci přiveďte k varu vývar (nebo vodu, ale s vývarem je polévka lepší). Přidejte čočku, kari listy a cukr a pár minut povařte. Ztlumte oheň. Podmáslí smíchejte s rýžovou moukou, přilijte naběračku nebo dvě horkého vývaru. Vzniklou tekutinu postupně přidejte do hrnce k polévce. Dosolte.

2 Na malé pánvi zahřejte olej. Vsypte pepř a kmín a opékejte, aby se rozvoněly; stačí asi 30 sekund. Směsí posypte polévku a přiveďte k varu. Pak hned podávejte; můžete ozdobit nasekanými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Polévku můžete dochutit namísto kari listů zhruba lžičkou kari koření a/nebo zaostřit mletým chilli či nasekanou chilli papričkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s výhonky a petrželkovou zálivkou

Omeletky s výhonky

Mungo burgery

REKLAMA

Přidat komentář