Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem

Nechceme, ale musíme se opakovat: Dejte si k tomu studené pivo!

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Pečení 0:15
Z plechu Česká

Ingredience

    • 200 g zakysané smetany
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 2 lžíce nasekané petrželky
    • sůl a drcený černý pepř
    • 200 g předvařeného uzeného bůčku
    • 600 g brambor
    • 1 lžička bramborového škrobu
    • 1 malá červená cibule, nakrájená napůl a podélně na plátky
    • 100 g pivního sýra
    • sádlo či slunečnicový olej na pomazání

Příprava jídla

1 Zakysanou smetanu smíchejte s česnekem a lžící petrželky. Osolte a dejte do chladničky.

2 Uzený bůček nakrájejte na nudličky, brambory nastrouhejte nahrubo a sceďte z nich vodu. Smíchejte s bůčkem, škrobem, cibulí a zbylou petrželkou . Osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte pivní sýr na na kostičky.

3 Předehřejte troubu na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olejem. Ze směsi na něj udělejte placičky a dejte do trouby. Po 10 minutách vyjměte a pomastěte bramboráčky i shora. Vraťte do trouby a pečte dozlatova. Podávejte s česnekovou smetanou.

CO NA TO ŘEZNÍK
Dozlatova a dokřupava opečené brambory s uzeným bůčkem a k tomu studená česneková omáčka: co může být víc? Zaujalo mě, že v bramboráčcích není žádné vejce ani mouka, takže tím pádem jsou pak velmi křupavé, i když neplavou v tuku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Glazovaná uzená kotleta nebo rolka

Uzená krkovička a kuřecí paličky nadivoko

Alsaské zelí

Bostonské pečené fazole

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Uzené zapečené s kysaným zelím a bramborami

Snová kaše s uzeným a kyselými okurkami

REKLAMA

Přidat komentář