Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečený houbový chlebíček

Způsob přípravy i kombinace přísad vypadají odvážně. Rozhodně do toho ale jděte – výsledkem je lahodná chuť i vůně.
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Sendvič

Ingredience

    • 4 polní žampiony s tmavými lupeny; jen kloboučky
    • 1 malou cibulku, nejlépe šalotku, najemno nakrájenou
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 5 lžic olivového oleje
    • 4 plátky veky nebo bagety (nebo jiný druh pečiva včetně běžného chleba)
    • 140 g gorgonzoly, italského sýra s modrou plísní, nakrájených na 4 plátky
    • případně sůl a pepř na dochucení
    • hrst čerstvých zelených lístků (špenát, rukola, polníček)

Příprava jídla

1. Zapněte gril na nejvyšší teplotu. Klobouky hub promíchejte v misce s cibulkou, česnekem a dvěma lžícemi oleje. Nechte odpočívat.

2. Pečivo trochu pokapejte olejem a z obou stran opečte pod grilem. Dejte stranou a grilujte houby, asi čtyři minuty z každé strany. Kloboučky dejte ,vzhůru nohama‘ na tousty a položte na ně po plátku sýra. Krátce zapékejte, dokud se sýr nezačne tavit a bublat.

3. Do zbytku marinády vsypte zele­né lístky. Přilijte zbylý olej, promíchejte, případně osolte
a opepřete. Podávejte s chlebíčky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.9

Přidat komentář