
Zapečený houbový chlebíček
Způsob přípravy i kombinace přísad vypadají odvážně. Rozhodně do toho ale jděte – výsledkem je lahodná chuť i vůně.
Vydání: 2005/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 4 polní žampiony s tmavými lupeny; jen kloboučky
- 1 malou cibulku, nejlépe šalotku, najemno nakrájenou
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 5 lžic olivového oleje
- 4 plátky veky nebo bagety (nebo jiný druh pečiva včetně běžného chleba)
- 140 g gorgonzoly, italského sýra s modrou plísní, nakrájených na 4 plátky
- případně sůl a pepř na dochucení
- hrst čerstvých zelených lístků (špenát, rukola, polníček)
Příprava jídla
1. Zapněte gril na nejvyšší teplotu. Klobouky hub promíchejte v misce s cibulkou, česnekem a dvěma lžícemi oleje. Nechte odpočívat.
2. Pečivo trochu pokapejte olejem a z obou stran opečte pod grilem. Dejte stranou a grilujte houby, asi čtyři minuty z každé strany. Kloboučky dejte ,vzhůru nohama‘ na tousty a položte na ně po plátku sýra. Krátce zapékejte, dokud se sýr nezačne tavit a bublat.
3. Do zbytku marinády vsypte zelené lístky. Přilijte zbylý olej, promíchejte, případně osolte
a opepřete. Podávejte s chlebíčky.
2. Pečivo trochu pokapejte olejem a z obou stran opečte pod grilem. Dejte stranou a grilujte houby, asi čtyři minuty z každé strany. Kloboučky dejte ,vzhůru nohama‘ na tousty a položte na ně po plátku sýra. Krátce zapékejte, dokud se sýr nezačne tavit a bublat.
3. Do zbytku marinády vsypte zelené lístky. Přilijte zbylý olej, promíchejte, případně osolte
a opepřete. Podávejte s chlebíčky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 17:30