Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelové vepřové s cibulkami a se salátem

Karamelová chuť masa příjemně kontrastuje s kyselým salátem. Pokud se obáváte, že octa na vás bude moc, uberte ho a případně doplňte dobrým olejem.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Salát

Ingredience

    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžíce rybí omáčky
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • cca 8cm svitek skořice, rozpůlený
    • 600 g vepřové kýty nebo plecka bez kosti, na nudličky či tenké špalíky
    • černý pepř podle chuti
    • 1 svazek jarní cibulky, nakrájený na 5cm špalíky
    • 2 menší římské saláty, natrhané (nebo 1 velký ledový salát)
    • 60 ml rýžového či jiného dobrého octa
    • 1 velký svazek čerstvé bazalky

Příprava jídla

1 Cukr zahřívejte v malé těžké pánvi na středním ohni pět minut, nebo tak dlouho, aby zezlátl. Nemíchat! Přidejte 4–5 lžic vody a rybí omáčku (pozor, směs bude prskat!), promíchejte a stáhněte z tepla.

2 Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte na vysokém plameni lžíci oleje. Přidejte svitek skořice a nakrájené vepřové maso. Čtyři minuty míchejte a opékejte, aby maso ze všech stran zhnědlo. Přilijte karamelovou směs a odškrabujte do ní výpečky z masa. Opepřete a přiveďte k varu. Nechte chvíli bublat, aby maso bylo uvnitř prohřáté a měkké.

3 Mezitím v menší pánvi zahřejte zbývající olej, přidejte do něj jarní cibulky a dvě minuty prudce opékejte, aby lehce zhnědly. Přisypte je k vepřové směsi a udržujte teplé.

4 Ve velké míse pořádně promíchejte natrhaný salát, rýžový ocet a bazalkové lístky. Navrch dejte teplé maso (skořici vyjměte) s cibulkami a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rychlé nakládané ředkvičky

Salát s lupínky z červené řepy a cibulovými proužky

Salát s avokádem a opékanou kukuřicí

Košíčky s uzenou rybou a se špenátem

Krémový dip se špenátem a parmazánem

REKLAMA

Přidat komentář