Karamelová chuť masa příjemně kontrastuje s kyselým salátem. Pokud se obáváte, že octa na vás bude moc, uberte ho a případně doplňte dobrým olejem.
Suroviny
Postup
Cukr zahřívejte v malé těžké pánvi na středním ohni pět minut, nebo tak dlouho, aby zezlátl. Nemíchat! Přidejte 4–5 lžic vody a rybí omáčku (pozor, směs bude prskat!), promíchejte a stáhněte z tepla.
Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte na vysokém plameni lžíci oleje. Přidejte svitek skořice a nakrájené vepřové maso. Čtyři minuty míchejte a opékejte, aby maso ze všech stran zhnědlo. Přilijte karamelovou směs a odškrabujte do ní výpečky z masa. Opepřete a přiveďte k varu. Nechte chvíli bublat, aby maso bylo uvnitř prohřáté a měkké.
Mezitím v menší pánvi zahřejte zbývající olej, přidejte do něj jarní cibulky a dvě minuty prudce opékejte, aby lehce zhnědly. Přisypte je k vepřové směsi a udržujte teplé.
Ve velké míse pořádně promíchejte natrhaný salát, rýžový ocet a bazalkové lístky. Navrch dejte teplé maso (skořici vyjměte) s cibulkami a podávejte.