0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karamelové vepřové s cibulkami a se salátem

Karamelové vepřové s cibulkami a se salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelové vepřové s cibulkami a se salátem

4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1249 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 40 g
Tuky 60 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karamelová chuť masa příjemně kontrastuje s kyselým salátem. Pokud se obáváte, že octa na vás bude moc, uberte ho a případně doplňte dobrým olejem.

Suroviny

krupicový cukr 2 PL
rybí omáčka 2 PL
rostlinný olej 2 PL
skořice 1 svitek
rozpůlený, cca 8cm
či plecka bez kosti, na nudličky či tenké špalíky
pepř mletý
dle chuti
jarní cibulka 1 svazek
na 5cm špalíky
římský salát 2 ks
menší, natrhané, či 1 velký ledový salát
rýžový ocet 60 ml
či jiný dobrý ocet
bazalka 1 svazek
čerstvá (velký)

1 Cukr zahřívejte v malé těžké pánvi na středním ohni pět minut, nebo tak dlouho, aby zezlátl. Nemíchat! Přidejte 4–5 lžic vody a rybí omáčku (pozor, směs bude prskat!), promíchejte a stáhněte z tepla.

2 Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte na vysokém plameni lžíci oleje. Přidejte svitek skořice a nakrájené vepřové maso. Čtyři minuty míchejte a opékejte, aby maso ze všech stran zhnědlo. Přilijte karamelovou směs a odškrabujte do ní výpečky z masa. Opepřete a přiveďte k varu. Nechte chvíli bublat, aby maso bylo uvnitř prohřáté a měkké.

3 Mezitím v menší pánvi zahřejte zbývající olej, přidejte do něj jarní cibulky a dvě minuty prudce opékejte, aby lehce zhnědly. Přisypte je k vepřové směsi a udržujte teplé.

4 Ve velké míse pořádně promíchejte natrhaný salát, rýžový ocet a bazalkové lístky. Navrch dejte teplé maso (skořici vyjměte) s cibulkami a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč