0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karamelové vepřové s cibulkami a se salátem

Karamelové vepřové s cibulkami a se salátem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1233 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 38 g
Tuky 60 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karamelová chuť masa příjemně kontrastuje s kyselým salátem. Pokud se obáváte, že octa na vás bude moc, uberte ho a případně doplňte dobrým olejem.

Suroviny

krupicový cukr 2 PL
rybí omáčka 2 PL
rostlinný olej 2 PL
skořice svitek
rozpůlený
vepřová kýta 600 g
či plecka bez kosti, na nudličky či tenké špalíky
pepř mletý
dle chuti pro dospělé
jarní cibulka 1 svazek
na 5cm špalíky
římský salát 2 ks
menší, natrhané, či 1 velký ledový salát
rýžový ocet 60 ml
či jiný dobrý ocet
bazalka 1 svazek
čerstvá (velký)

1 Cukr zahřívejte v malé těžké pánvi na středním ohni pět minut, nebo tak dlouho, aby zezlátl. Nemíchat! Přidejte 4–5 lžic vody a rybí omáčku (pozor, směs bude prskat!), promíchejte a stáhněte z tepla.

2 Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte na vysokém plameni lžíci oleje. Přidejte svitek skořice a nakrájené vepřové maso. Čtyři minuty míchejte a opékejte, aby maso ze všech stran zhnědlo. Přilijte karamelovou směs a odškrabujte do ní výpečky z masa. Opepřete a přiveďte k varu. Nechte chvíli bublat, aby maso bylo uvnitř prohřáté a měkké.

3 Mezitím v menší pánvi zahřejte zbývající olej, přidejte do něj jarní cibulky a dvě minuty prudce opékejte, aby lehce zhnědly. Přisypte je k vepřové směsi a udržujte teplé.

4 Ve velké míse pořádně promíchejte natrhaný salát, rýžový ocet a bazalkové lístky. Navrch dejte teplé maso (skořici vyjměte) s cibulkami a podávejte.

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit