Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Velikonocni beranek s hvezdickou

Popis receptu: 
Velikonocni beranek
Autor: Petra Vcelicova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Velikonoční beránek s pistáciemi NA OBOUSTRANNOU STŘEDNÍ FORMU Korpus: * 180 g cukru krystal * 125 g másla * 3 vejce * 100 g hladké mouky * 100 g hrubé mouky * 1/2 kypřicího prášku * 120 g plnotučného mléka * 80 g rozinek * 80 g ořechů hrubě sekaných (vlašské, lískové) * 50 g pistácií * 50 g pomerančové kandované kůry * 1 čerstvý vanilkový lusk * špetka šafránu * máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy Poleva: * 300 g šlehačky * 50 g cukru krystal * 175 g 75% čokolády

Příprava jídla

NA OBOUSTRANNOU STŘEDNÍ FORMU 1. Změklé máslo šleháme s cukrem a vanilkou, velmi pozvolna přimícháváme zlehka rozšlehaná vejce. Jejich zašlehání by mělo trvat minimálně 10 minut, aby se máslo nesrazilo. 2. Obě mouky smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, šafránem a ručně vmíchejte společně s rozinkami, ořechy a kůrou do připravené hmoty. Ihned přidejte mléko a promíchejte. Z povoleného másla vytvořte metličkou krém, kterým důkladně vymažte oboustrannou formu. Vysypte hrubou moukou. 3. Větší díl formy naplňte těstem po okraj tak, aby bylo mírně vyklenuté nad rovinu, přiklopte druhou formou a pečte v předehřáté troubě při 160-170 stupních asi 30 minut. 4. Opatrně nadzdvihněte vrchní díl formy a zkontrolujte, zda je již beránek upečený. Nechte mírně vychladnout a ještě teplý moučník vyklopte. 5. Ozdobte polevou. Rozehřejte čokoládu. Šlehačku s cukrem svařte a směs rozdělte na 4 díly, ty postupně vtírejte gumovou stěrkou do čokolády tak dlouho, až se vytvoří hladká emulze. Polevu lze použít i jako náplň do moučníků. Beránka můžete přizdobit i bílkovým sněhem. Zdroj: http://ona.idnes.cz/velikonocni-beranek-s-hvezdickou-dqa-/recepty.aspx?c...
REKLAMA

Přidat komentář