Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Velikonocni beranek s hvezdickou
Velikonocni beranek s hvezdickou


> 60 min
0,0 (0x)

NA OBOUSTRANNOU STŘEDNÍ FORMU 1. Změklé máslo šleháme s cukrem a vanilkou, velmi pozvolna přimícháváme zlehka rozšlehaná vejce. Jejich zašlehání by mělo trvat minimálně 10 minut, aby se máslo nesrazilo. 2. Obě mouky smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, šafránem a ručně vmíchejte společně s rozinkami, ořechy a kůrou do připravené hmoty. Ihned přidejte mléko a promíchejte. Z povoleného másla vytvořte metličkou krém, kterým důkladně vymažte oboustrannou formu. Vysypte hrubou moukou. 3. Větší díl formy naplňte těstem po okraj tak, aby bylo mírně vyklenuté nad rovinu, přiklopte druhou formou a pečte v předehřáté troubě při 160-170 stupních asi 30 minut. 4. Opatrně nadzdvihněte vrchní díl formy a zkontrolujte, zda je již beránek upečený. Nechte mírně vychladnout a ještě teplý moučník vyklopte. 5. Ozdobte polevou. Rozehřejte čokoládu. Šlehačku s cukrem svařte a směs rozdělte na 4 díly, ty postupně vtírejte gumovou stěrkou do čokolády tak dlouho, až se vytvoří hladká emulze. Polevu lze použít i jako náplň do moučníků. Beránka můžete přizdobit i bílkovým sněhem. Zdroj: http://ona.idnes.cz/velikonocni-beranek-s-hvezdickou-dqa-/recepty.aspx?…


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1035 kcal
  • Bílkoviny 17.33 g
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 64 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt