Velikonocni beranek s hvezdickou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Velikonocni beranek s hvezdickou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Korpus:
krystalový cukr 180 g
máslo 125 g
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 120 g
plnotučné
rozinky 80 g
ořechy 80 g
hrubě sekané, vlašské, lískové
pistácie 50 g
sušená pomerančová kůra 50 g
kandovaná
vanilkový lusk 1 ks
čerstvý
šafrán špetka
máslo
mouka pšeničná hrubá
Poleva:
smetana ke šlehání 300 g
krystalový cukr 50 g
čokoláda 175 g
75%
NA OBOUSTRANNOU STŘEDNÍ FORMU 1. Změklé máslo šleháme s cukrem a vanilkou, velmi pozvolna přimícháváme zlehka rozšlehaná vejce. Jejich zašlehání by mělo trvat minimálně 10 minut, aby se máslo nesrazilo. 2. Obě mouky smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, šafránem a ručně vmíchejte společně s rozinkami, ořechy a kůrou do připravené hmoty. Ihned přidejte mléko a promíchejte. Z povoleného másla vytvořte metličkou krém, kterým důkladně vymažte oboustrannou formu. Vysypte hrubou moukou. 3. Větší díl formy naplňte těstem po okraj tak, aby bylo mírně vyklenuté nad rovinu, přiklopte druhou formou a pečte v předehřáté troubě při 160-170 stupních asi 30 minut. 4. Opatrně nadzdvihněte vrchní díl formy a zkontrolujte, zda je již beránek upečený. Nechte mírně vychladnout a ještě teplý moučník vyklopte. 5. Ozdobte polevou. Rozehřejte čokoládu. Šlehačku s cukrem svařte a směs rozdělte na 4 díly, ty postupně vtírejte gumovou stěrkou do čokolády tak dlouho, až se vytvoří hladká emulze. Polevu lze použít i jako náplň do moučníků. Beránka můžete přizdobit i bílkovým sněhem. Zdroj: http://ona.idnes.cz/velikonocni-beranek-s-hvezdickou-dqa-/recepty.aspx?…

Obchod Apetit