Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vločkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 97
Do hodiny Velmi snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3169 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 465 g
Tuky 112 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vločkový koláč s křupavou zlatou kůrčičkou plný šťavnatého ovoce vás hravě přesvědčí, že i zdravější dezerty mohou být hříšně dobré. Příprava je navíc tak snadná a rychlá, že do hodiny můžete hotový koláč z ovesných vloček vytahovat z trouby.

Suroviny

lze nahradit pšeničnými vločkami
třtinový cukr 160 g
lze nahradit skořicovým cukrem
sůl 1 špetka
máslo 120 g
rozpuštěné a zchladlé
rozmixovaný
lze nahradit lesní směsí
lze nahradit vodou
nemusí být

Postup

1

V míse smíchejte vločky s moukou, třtinovým cukrem, sodou, špetkou soli a mletou skořicí.

2

Přidejte máslo a banán a dobře rozmíchejte. Nechte 15 minut odpočívat.

3

Mezitím připravte náplň. Zbývající suroviny pár minut vařte, jakmile začnou houstnout, stáhněte z ohně a nechte lehce zchladnout.

4

Dvě třetiny těsta přesuňte do dortové formy vyložené pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte asi 20 minut, dokud těsto nezačne zlátnout.

5

Pak ho potřete náplní, rozdělte na ni zbylé těsto a pečte dalších 20 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

18.11.2020 14:07

Náš nejoblíbenější koláč, který dělám pořád. Je snadný a velmi rychlý, většinu ingrediencí člověk najde doma. Pěkně drží tvar, takže se hodí i na výlety :) Ovoce nahrazuji různým co mám zrovna po ruce - borůvky, lesní směs, jahody...a vše funguje. Moc doporučuji.

04.10.2020 15:37

Jednoduché a výborné. Neměla jsem po ruce čerstvé ostružiny. Nahradila jsem je tedy švestkami a ochutnalo moc.

19.07.2019 18:38

Nevím,kde jsem udělala chybu, recept čtu pořád dokola a nemůžu na to přijít. Problém je v tom,že náplň je po svaření (i po přidání škrobu) stále jaksi ne dost pevná, aby se na ní dalo rozetřít těsto... Nakonec jsem zbytek těsta,která patřila navrch koláče, tak nějak rozválela a po částech ( trhalo se) dostala na náplň. Na chlubení výsledek teda nebude....

22.07.2019 11:03

Dobrý den, Hano, těsto asi nikdy nebude takové hustoty, aby se dalo na náplň přímo rozetřít (a to ani, kdyby člověk počkal a nechal náplň dokonale vychladnout, aby byla pevnější), tu část, která se dává nahoru, je asi nejjednodušší rozmístit na náplň rovnoměrně po lžičkách, případně nadrobit, jako byste sypala na koláč vlhkou drobenku. Tak byste měla dosáhnout výsledku jako na fotce. :-)

20.08.2014 08:15

Vynikající, všem moc chutnal :-)

07.08.2014 15:12

Naprosto luxusní záležitost :)

Apetit magazín