0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
vlockovy kolac
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 71
Do hodiny Velmi snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3169 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 465 g
Tuky 112 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vločkový koláč s křupavou zlatou kůrčičkou plný šťavnatého ovoce vás hravě přesvědčí, že i zdravější dezerty mohou být hříšně dobré. Příprava je navíc tak snadná a rychlá, že do hodiny můžete hotový koláč vytahovat z trouby. 

Suroviny

ovesné vločky 150 g
lze nahradit pšeničnými vločkami
mouka pšeničná polohrubá 120 g
třtinový cukr 160 g
jedlá soda 0.5 ČL
skořice 1 PL
lze nahradit skořicovým cukrem
sůl špetka
máslo 120 g
rozpuštěné a zchladlé
banány 1 ks
rozmixovaný
ostružiny 500 g
lze nahradit lesní směsí
krupicový cukr 2 PL
víno červené 2 PL
lze nahradit vodou
citronová štáva 1 PL
nemusí být

1 V míse smíchejte vločky s moukou, třtinovým cukrem, sodou, špetkou soli a mletou skořicí. Přidejte máslo a banán a dobře rozmíchejte. Nechte 15 minut odpočívat.

2 Mezitím připravte náplň. Zbývající suroviny pár minut vařte, jakmile začnou houstnout, stáhněte z ohně a nechte lehce zchladnout. Dvě třetiny těsta přesuňte do dortové formy vyložené pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 170°C a pečte asi 20 minut, dokud těsto nezačne zlátnout. Pak ho potřete náplní, rozdělte na ni zbylé těsto a pečte dalších 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

Anonym

Nevím,kde jsem udělala chybu, recept čtu pořád dokola a nemůžu na to přijít. Problém je v tom,že náplň je po svaření (i po přidání škrobu) stále jaksi ne dost pevná, aby se na ní dalo rozetřít těsto... Nakonec jsem zbytek těsta,která patřila navrch koláče, tak nějak rozválela a po částech ( trhalo se) dostala na náplň. Na chlubení výsledek teda nebude....

Lucie Velek

Dobrý den, Hano, těsto asi nikdy nebude takové hustoty, aby se dalo na náplň přímo rozetřít (a to ani, kdyby člověk počkal a nechal náplň dokonale vychladnout, aby byla pevnější), tu část, která se dává nahoru, je asi nejjednodušší rozmístit na náplň rovnoměrně po lžičkách, případně nadrobit, jako byste sypala na koláč vlhkou drobenku. Tak byste měla dosáhnout výsledku jako na fotce. :-)

Lucie Rejdová

Náš nejoblíbenější koláč, který dělám pořád. Je snadný a velmi rychlý, většinu ingrediencí člověk najde doma. Pěkně drží tvar, takže se hodí i na výlety :) Ovoce nahrazuji různým co mám zrovna po ruce - borůvky, lesní směs, jahody...a vše funguje. Moc doporučuji.

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit