Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květákové kari s vejci

Indická kuchyně květák zbožňuje – a já zbožňuji indickou kuchyni. I nepřátelé karfiolu rádi uznají, že mu kokosové mléko a zázvor dávají úplně novou podobu.
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 25-30 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 1 velkou cibuli, oloupanou a nakrájenou na plátky
    • 1 čerstvou chilli papričku, zbavenou semínek a drobně nakrájenou
    • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
    • kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
    • 2 velké pevné (nemoučné) brambory, nakrájené na kousky
    • 2 lžíce žluté nebo červené kari pasty
    • 1 menší hlávku květáku, rozebranou na růžičky
    • 400 ml kokosového mléka
    • 6 natvrdo vařených vajec, rozpůlených
    • sůl na dochucení
    • 2 lžíce pražených mandlových lupínků (nemusí být)
    • velkou hrst nasekaného čerstvého koriandru

Příprava jídla

1. Velký silnostěnný kastrol, pánev nebo wok rozehřejte a vlijte do něj olej. Vsypte plátky cibule a za občasného míchání asi osm až dest minut smažte, až cibule začne vláčnět a zlátnout.

2. Přisypte česnek, chilli papričku i zázvor a smažte další dvě minuty. Zvyšte teplotu a vsyp­te kousky brambor. Asi po třech minutách, když začínají trochu měknout, přidejte kari pastu (pokud ji nemáte, přisypte do základu – před přidáním brambor – lžíci kari koření nebo indického koření garam masala).

3. K bramborám přidejte květák a všechno opatrně promíchejte, aby se suroviny obalily kořeněnou omáčkou. Po minutě přilijte kokosové mléko, trochu směs osolte a uveďte ji do varu. Nádobu zčásti přikryjte pokličkou, aby mohla unikat pára, snižte teplotu a mírně vařte dvacet až pětadvacet minut, až bude zelenina měkká a omáčka zhoustne.

4. Ponořte do husté kari omáčky rozpůlená vejce a asi dvě minuty prohřejte. Servírujte posypané koriandrem a případně mandlovými lupínky. Klasickou přílohou jsou chlebové placky, ale hodí se i rýže. A zkuste s jídlem podávat také bílý jogurt rozšlehaný se solí a česnekem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak tenhle recept je fakt luxusní...ještě jsme zkusili přidat rozinky a ananas, vejce jsme nedávali.Mělo to takový úspěchy, že si ho na zítra hladový krky obědnaly znovu:-)
Obrazek uzivatele
Dneska jsem tenhle recept vyzkoušela a je to DOKONALÉ. Božská mana!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.38
Obrazek uzivatele
Výborná kombinace se vším, co v receptu je.
Obrazek uzivatele
....moc moc dobre....pridavam garam masalu a kurkumu pre krajsiu farbu....vyborne s capatami alebo arabskym chlebom :))))
Obrazek uzivatele
Včera jsem dělala k večeři a všem moc chutnalo. Určitě budu dělat častěji ;-)

Přidat komentář