Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos na pánvi

Ryba hotová raz dva

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
75 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Opékání 0:05

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 4 stroužky česneku, neoloupané a rozmáčknuté
    • snítka čerstvého tymiánu
    • 4 filety z lososa (à 160 g)
    • 100 g másla

Příprava jídla

Do pánve vlijte olej a pořádně ji rozpalte. Vložte filety (kůží dolů), snítku tymiánu a česnek; 4 minuty opékejte. Pánev sundejte z ohně, dejte do ní máslo a filety pomalu otáčejte tak, aby se máslem ze všech stran obalily. Podávejte s vařeným pórkem (připravte ho dřív, než začnete péct rybu – lososa totiž budete mít hotového bleskurychle), případně dozdobte vločkovou solí.

NĚCO NAVÍC
Ze 4 pórků odkrojte tuhé zelené konce a kořínky, dlouhé pórky přepulte. Pak je svažte provázkem k sobě. V hrnci uveďte do varu vodu se dvěma neoloupanými rozmáčknutými stroužky česneku, snítkou tymiánu a trochou soli. Vložte pórky a vařte je asi 5 minut doměkka. Pak je zchlaďte v ledové vodě, rozvažte provázek, odkrojte ,bubáka‘ a podélně je rozpulte. Dejte je na talíř a přelijte zálivkou z 1 pokrájené červené cibule, 2 lžic olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, soli a bílého pepře. Na závěr pórky ozdobte dvěma natvrdo uvařenými nastrouhanými žloutky. Podávejte s lososem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Losos pečený s rajčátky a chřestem

Losos z trouby na zelenině

Přidat komentář