Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květák s garnáty

Podávejte k pečené nebo grilované rybě
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • Hlávku květáku
    • 25 g másla
    • 120 g zmražených nebo scezených konzervovaných garnátů
    • mleté chilli nebo strouhaným muškátový oříšek
    • trochu citronové šťávy,
    • pepř nejlépe čerstvě mletý

Příprava jídla

Hlávku květáku (vystačí pro čtyři osoby) rozdělte na růžičky a deset až patnáct minut je povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a uchovejte v teple. V pánvi rozpusťte 25 g másla, přisypte 120 g zmražených nebo scezených konzervovaných garnátů, lehce osolte a okořeňte mletým chilli nebo strouhaným muškátovým oříškem. Horkou směs opatrně zastříkněte trochou citronové šťávy, přelijte ji přes květák a dolaďte pepřem, nejlépe čerstvě mletým.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.38

Přidat komentář