
Květák s garnáty
Podávejte k pečené nebo grilované rybě
Vydání: 2005/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- Hlávku květáku
- 25 g másla
- 120 g zmražených nebo scezených konzervovaných garnátů
- mleté chilli nebo strouhaným muškátový oříšek
- trochu citronové šťávy,
- pepř nejlépe čerstvě mletý
Příprava jídla
Hlávku květáku (vystačí pro čtyři osoby) rozdělte na růžičky a deset až patnáct minut je povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a uchovejte v teple. V pánvi rozpusťte 25 g másla, přisypte 120 g zmražených nebo scezených konzervovaných garnátů, lehce osolte a okořeňte mletým chilli nebo strouhaným muškátovým oříškem. Horkou směs opatrně zastříkněte trochou citronové šťávy, přelijte ji přes květák a dolaďte pepřem, nejlépe čerstvě mletým.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 17:37