Tahle variace na klasické téma jistě potěší nejen staromilce, a to jak na večírku, tak ráno po něm.
Suroviny
květák
2
ks
paprika kapie
1
ks
malá
citronová šťáva
1
ks
olivový olej
60
ml
či slunečnicový
Na lák
ocet
250
ml
sůl
1
PL
pepř
3
kuličky
nové koření
3
kuličky
1 Květák zbavte košťálu, rozeberte na růžičky, propláchněte ve studené vodě a pak ho spolu s očištěnou kapií nakrájenou na proužky spařte ve vroucí vodě, ale nevařte. Vyndejte ho, potřete citronovou šťávou, nechte vychladnout a naskládejte do čistých sklenic.
2 Přísady na nálev svařte s 250 ml vody a směs nechte úplně vychladnout. Pak jí zalijte květák a kousky kapie ve sklenicích, do každé přitom přidejte lžíci oleje, a uzavřete je. Sterilujte 10 minut při 90 °C. Sklenice osušte, nechte vychladnout a uložte do chladu, sucha a temna.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zavařování: houby a zelenina nakyselo(4 recepty)
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů)