Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květák v octovém nálevu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné na cca 3 ks 330ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 720 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 32 g
Tuky 55 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle variace na klasické téma jistě potěší nejen staromilce, a to jak na večírku, tak ráno po něm.

Suroviny

malá
olivový olej 60 ml
či slunečnicový
Na lák
ocet 250 ml
sůl 1 PL
pepř 3 kuličky
nové koření 3 kuličky

Postup

1

Květák zbavte košťálu, rozeberte na růžičky, propláchněte ve studené vodě a pak ho spolu s očištěnou kapií nakrájenou na proužky spařte ve vroucí vodě, ale nevařte. Vyndejte ho, potřete citronovou šťávou, nechte vychladnout a naskládejte do čistých sklenic.

2

Přísady na nálev svařte s 250 ml vody a směs nechte úplně vychladnout. Pak jí zalijte květák a kousky kapie ve sklenicích, do každé přitom přidejte lžíci oleje, a uzavřete je. Sterilujte 10 minut při 90 °C. Sklenice osušte, nechte vychladnout a uložte do chladu, sucha a temna.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...