Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květák v octovém nálevu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné na cca 3 ks 330ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 720 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 32 g
Tuky 55 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle variace na klasické téma jistě potěší nejen staromilce, a to jak na večírku, tak ráno po něm.

Suroviny

malá
olivový olej 60 ml
či slunečnicový
Na lák
ocet 250 ml
sůl 1 PL
pepř 3 kuličky
nové koření 3 kuličky

Postup

1

Květák zbavte košťálu, rozeberte na růžičky, propláchněte ve studené vodě a pak ho spolu s očištěnou kapií nakrájenou na proužky spařte ve vroucí vodě, ale nevařte. Vyndejte ho, potřete citronovou šťávou, nechte vychladnout a naskládejte do čistých sklenic.

2

Přísady na nálev svařte s 250 ml vody a směs nechte úplně vychladnout. Pak jí zalijte květák a kousky kapie ve sklenicích, do každé přitom přidejte lžíci oleje, a uzavřete je. Sterilujte 10 minut při 90 °C. Sklenice osušte, nechte vychladnout a uložte do chladu, sucha a temna.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč