Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné na cca 3 ks 330ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 720 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 32 g
Tuky 55 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle variace na klasické téma jistě potěší nejen staromilce, a to jak na večírku, tak ráno po něm.

Suroviny

květák 2 ks
paprika kapie 1 ks
malá
citronová štáva 1 ks
olivový olej 60 ml
či slunečnicový
Na lák
ocet 250 ml
sůl 1 PL
pepř 3 kuličky
nové koření 3 kuličky

1 Květák zbavte košťálu, rozeberte na růžičky, propláchněte ve studené vodě a pak ho spolu s očištěnou kapií nakrájenou na proužky spařte ve vroucí vodě, ale nevařte. Vyndejte ho, potřete citronovou šťávou, nechte vychladnout a naskládejte do čistých sklenic.

2 Přísady na nálev svařte s 250 ml vody a směs nechte úplně vychladnout. Pak jí zalijte květák a kousky kapie ve sklenicích, do každé přitom přidejte lžíci oleje, a uzavřete je. Sterilujte 10 minut při 90 °C. Sklenice osušte, nechte vychladnout a uložte do chladu, sucha a temna.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit