Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Delikátní fazolky

Spojení konzervovaných fazolí a čerstvých rajčat je přímo neodolatelné. Oregano a tymián dodají téhle rychlovce středomořskou vůni, která vám i uprostřed podzimu připomene prázdniny.

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Dušení 0:30
Mexická

Ingredience

    • 2 konzervy sterilovaných bílých fazolí (po 400 g)
    • 2 cibule
    • 1 kg rajčat
    • 2 prolisované stroužky česneku
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 bobkové listy
    • po 1 lžičce oregana a tymiánu
    • 3 lžíce nasekané petrželky (možno vynechat)
    • 1 lžičku cukru
    • sůl a pepř
    • 120 g parmazánu nebo jiného tvrdého sýra

Příprava jídla

1. Fazole propláchněte a nechte okapat. Rajčata nařízněte do křížku, vložte na chvilku do horké vody a oloupejte. Dužinu nahrubo rozkrájejte.

2. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte rajčata, tři minuty je duste a pak rozmačkejte. Přisypte česnek, bobkový list, tymián, oregano a cukr, osolte a opepřete. 

3. Přilijte asi tři lžíce vody a přibližně půl hodiny duste. Pak vyjměte bobkový list, přidejte fazole a petrželku. Posypte strouhaným sýrem a nechte ho chvíli pod poklicí roztavit.

Ještě rychleji Čerstvá rajčata můžete nahradit konzervovanými – jsou už oloupaná a někdy rovnou i okořeněná.

23Kč na porci
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šlehačkové kotlety

Ostrá omeleta

Šťavnaté těstoviny s klobáskou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.43
Obrazek uzivatele
opravdu moc dobre!!!

Přidat komentář