
Delikátní fazolky
Spojení konzervovaných fazolí a čerstvých rajčat je přímo neodolatelné. Oregano a tymián dodají téhle rychlovce středomořskou vůni, která vám i uprostřed podzimu připomene prázdniny.
Vydání: 2005/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 konzervy sterilovaných bílých fazolí (po 400 g)
- 2 cibule
- 1 kg rajčat
- 2 prolisované stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 bobkové listy
- po 1 lžičce oregana a tymiánu
- 3 lžíce nasekané petrželky (možno vynechat)
- 1 lžičku cukru
- sůl a pepř
- 120 g parmazánu nebo jiného tvrdého sýra
Příprava jídla
1. Fazole propláchněte a nechte okapat. Rajčata nařízněte do křížku, vložte na chvilku do horké vody a oloupejte. Dužinu nahrubo rozkrájejte.
2. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte rajčata, tři minuty je duste a pak rozmačkejte. Přisypte česnek, bobkový list, tymián, oregano a cukr, osolte a opepřete.
3. Přilijte asi tři lžíce vody a přibližně půl hodiny duste. Pak vyjměte bobkový list, přidejte fazole a petrželku. Posypte strouhaným sýrem a nechte ho chvíli pod poklicí roztavit.
Ještě rychleji Čerstvá rajčata můžete nahradit konzervovanými – jsou už oloupaná a někdy rovnou i okořeněná.
23Kč na porci
2. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte rajčata, tři minuty je duste a pak rozmačkejte. Přisypte česnek, bobkový list, tymián, oregano a cukr, osolte a opepřete.
3. Přilijte asi tři lžíce vody a přibližně půl hodiny duste. Pak vyjměte bobkový list, přidejte fazole a petrželku. Posypte strouhaným sýrem a nechte ho chvíli pod poklicí roztavit.
Ještě rychleji Čerstvá rajčata můžete nahradit konzervovanými – jsou už oloupaná a někdy rovnou i okořeněná.
23Kč na porci
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 16:21
Petra (neověřeno)
2. Červenec 2008 20:43