Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Restované houby s polníčkem a toustem

Osmažené houby – všechny druhy jsou běžně k dostání na tržnicích nebo v supermarketech – s česnekem jsou opravdovou lahůdkou. Lístky polníčku jim dodají krásnou barvu a toust zažene první hlad.

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Italská

Ingredience

    • 300 g čerstvých lišek
    • 300 g čerstvých žampionů
    • 300 g čerstvé hlívy ústřičné
    • 200 g polníčku
    • 6 lžic nasekaných lístků petrželky
    • 80–100 g másla
    • 3 stroužky česneku
    • sůl a pepř na dochucení
    • 6 krajíců toustového chleba

Příprava jídla

1. Omyjte lístky polníčku a otrhejte kořínky. Houby omyjte, žampiony rozpulte, hlívu nakrájejte na větší kousky, velké lišky překrojte, malé ponechte vcelku.

2. Rozehřejte máslo a houby na něm zprudka osmahněte; měly by stačit zhruba dvě minuty. Chvíli před dokončením přidejte nasekaný česnek a lžíci petrželky. Dochuťte pepřem a solí.

3. Na suché pánvi opečte toustový chléb. Podávejte spolu s polníčkem a restovanými houbami. Ozdobte zbylou petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nadýchaný houbovec

Papardelle se sušenými rajčaty a smetanou

Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou

Čokoládové fondue s čerstvým ovocem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.52

Přidat komentář