
Hořící grappa
Připomene vám západ slunce.
Vydání: 2009/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Doba přípravy:
Chlazení: 60 minut
Chlazení: 60 minut
P
Ingredience
- 500 ml kvalitní passaty (rajčatové pyré, např. Valfrutta)
- šťáva ze 3 limet, špetku muškátového oříšku
- 2 špetky mořské soli
- 2 špetky mletého chilli
- 6–12 lžic grappy nebo vodky
- cukr a plátky limety, na ozdobu
Příprava jídla
1 Ve džbánu dobře promíchejte 500 ml kvalitní passaty (rajčatové pyré, např. Valfrutta), šťávu ze 3 limet, špetku muškátového oříšku, 2 špetky mořské soli a 2 špetky mletého chilli. Přidejte 6–12 lžic grappy nebo vodky a dejte na hodinu do chladničky. Vychlaďte šest koktejlových sklenek, nejlépe malé široké kuželovité na martini.
2 Do jedné malé misky nalijte vodu a do druhé nasypte cukr. Namočte okraj sklenky do vody a pak ho obtiskněte do cukru. Rozdělte do sklenek vychlazenou rajčatovou směs, ozdobte plátky limety a ihned podávejte.
Přidat komentář