Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květákové kari s kokosovým mlékem
Květákové kari s kokosovým mlékem
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Květákové kari s kokosovým mlékem

4.6/5 Počet hodnocení: 92
Do 50 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1454 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 238 g
Tuky 38 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Okořeňte si život! Květákové kari s kokosovým mlékem je snadné bezmasé jídlo, které k nám přicestovalo z Indie. Podávejte ho s dušenou rýží nebo chlebem naan. Pikantní kari z květáku vás zahřeje na těle i duši.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
velká
česnek 2 stroužky
citronová tráva 4 ks
zázvor (čerstvý) 2 cm
velké
cca 1 kg
kari koření 4 ČL
400 ml
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
na dochucení
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže
nebo naan, k podávání
k podávání
k podávání
skrojky k podávání

Postup

1

Cibuli překrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Česnek nakrájejte na tenké plátky. Chilli papričku přepůlte, odstraňte semínka a nasekejte nadrobno. Citronovou trávu zbavte tuhých vnějších listů, naklepejte nožem a nakrájejte najemno. Zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Květák rozeberte na růžičky. Košťál překrájejte na menší kousky a dejte k bramborám.

2

V hluboké pánvi rozpalte olej. Za občasného míchání na něm zpěňte cibuli. Přidejte k ní citronovou trávu, chilli, zázvor a česnek. Společně krátce opékejte.

3

Přidejte brambory s košťálem květáku a společně orestujte. Přisypte kari koření a důkladně promíchejte, aby se vše obalilo kořeněnou směsí.

4

Vlijte kokosové mléko a pod pokličkou vařte na mírném plameni, až brambory změknou. Trvá to asi 10 minut.

5

Nakonec přidejte růžičky květáku, promíchejte a povařte, až změknou. Trvá to asi 5 minut. Kari dochuťte limetovou šťávou, mořskou solí a pepřem. 

6

Posypte nasekanou koriandrovou natí.

7

Podávejte v misce s chlebem naan nebo vařenou rýží, jogurtem, skrojky limety a čerstvým chilli k dochucení.

Související články

Apetit magazín