Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květákové kari s kokosovým mlékem
Květákové kari s kokosovým mlékem
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Květákové kari s kokosovým mlékem

4.6/5 Počet hodnocení: 82
Do 50 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1454 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 238 g
Tuky 38 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Okořeňte si život! Květákové kari s kokosovým mlékem je snadné bezmasé jídlo, které k nám přicestovalo z Indie. Podávejte ho s dušenou rýží nebo chlebem naan. Pikantní kari z květáku vás zahřeje na těle i duši.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
velká
česnek 2 stroužky
citronová tráva 4 ks
zázvor (čerstvý) 2 cm
velké
cca 1 kg
kari koření 4 ČL
400 ml
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
na dochucení
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže
nebo naan, k podávání
k podávání
k podávání
skrojky k podávání

Postup

1

Cibuli překrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Česnek nakrájejte na tenké plátky. Chilli papričku přepůlte, odstraňte semínka a nasekejte nadrobno. Citronovou trávu zbavte tuhých vnějších listů, naklepejte nožem a nakrájejte najemno. Zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Květák rozeberte na růžičky. Košťál překrájejte na menší kousky a dejte k bramborám.

2

V hluboké pánvi rozpalte olej. Za občasného míchání na něm zpěňte cibuli. Přidejte k ní citronovou trávu, chilli, zázvor a česnek. Společně krátce opékejte.

3

Přidejte brambory s košťálem květáku a společně orestujte. Přisypte kari koření a důkladně promíchejte, aby se vše obalilo kořeněnou směsí.

4

Vlijte kokosové mléko a pod pokličkou vařte na mírném plameni, až brambory změknou. Trvá to asi 10 minut.

5

Nakonec přidejte růžičky květáku, promíchejte a povařte, až změknou. Trvá to asi 5 minut. Kari dochuťte limetovou šťávou, mořskou solí a pepřem. 

6

Posypte nasekanou koriandrovou natí.

7

Podávejte v misce s chlebem naan nebo vařenou rýží, jogurtem, skrojky limety a čerstvým chilli k dochucení.

Související články

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč