Okořeňte si život! Květákové kari s kokosovým mlékem je snadné bezmasé jídlo, které k nám přicestovalo z Indie. Podávejte ho s dušenou rýží nebo chlebem naan. Pikantní kari z květáku vás zahřeje na těle i duši.
Suroviny
Postup
Cibuli překrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Česnek nakrájejte na tenké plátky. Chilli papričku přepůlte, odstraňte semínka a nasekejte nadrobno. Citronovou trávu zbavte tuhých vnějších listů, naklepejte nožem a nakrájejte najemno. Zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Květák rozeberte na růžičky. Košťál překrájejte na menší kousky a dejte k bramborám.
V hluboké pánvi rozpalte olej. Za občasného míchání na něm zpěňte cibuli. Přidejte k ní citronovou trávu, chilli, zázvor a česnek. Společně krátce opékejte.
Přidejte brambory s košťálem květáku a společně orestujte. Přisypte kari koření a důkladně promíchejte, aby se vše obalilo kořeněnou směsí.
Vlijte kokosové mléko a pod pokličkou vařte na mírném plameni, až brambory změknou. Trvá to asi 10 minut.
Nakonec přidejte růžičky květáku, promíchejte a povařte, až změknou. Trvá to asi 5 minut. Kari dochuťte limetovou šťávou, mořskou solí a pepřem.
Posypte nasekanou koriandrovou natí.
Podávejte v misce s chlebem naan nebo vařenou rýží, jogurtem, skrojky limety a čerstvým chilli k dochucení.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Indické hody: 36 nejlepších indických receptů na jednom místě(36 receptů )
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů )