Květákové kari s kokosovým mlékem

Květákové kari s kokosovým mlékem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (51)
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1167 kcal
Bílkoviny 21 g
Cukr 195 g
Tuky 34 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Okořeňte si život! Snadné bezmasé jídlo, které k nám přicestovalo z Indie, uspokojí chutě všech.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
velká
česnek 2 stroužek
chilli paprička 1 ks
citronová tráva 4 ks
zázvor (čerstvý) 1 ks
2 cm kousek
brambory 2 ks
květák 1 ks
cca 1 kg
4 ČL
směs koření kari Kari indické Avokádo
kokosové mléko 1 bal
400 ml
koriandr 1 svazek
nasekaný
limeta 1 ks
na dochucení
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže
lze nahradit chlebem naan, k podávání
jogurt
k podávání
chilli paprička
k podávání
skrojky limety k podávání

1 Cibuli překrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Česnek nakrájejte na tenké plátky. Chilli papričku přepůlte, odstraňte semínka a nasekejte nadrobno. Citronovou trávu zbavte tuhých vnějších listů, naklepejte nožem a nakrájejte najemno. Zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Květák rozeberte na růžičky. Košťál překrájejte na menší kousky a dejte k bramborám.

2 V hluboké pánvi rozpalte olej. Za občasného míchání na něm zpěňte cibuli. Přidejte k ní citronovou trávu, chilli, zázvor a česnek. Společně krátce opékejte. Přidejte brambory s košťálem květáku a společně orestujte. Přisypte koření Avokádo Kari indické a důkladně promíchejte, aby se vše obalilo kořeněnou směsí. Vlijte kokosové mléko a pod pokličkou vařte na mírném plameni, až brambory změknou. Trvá to asi 10 minut. Nakonec přidejte růžičky květáku, promíchejte a povařte, až změknou. Trvá to asi 5 minut. Kari dochuťte limetovou šťávou, mořskou solí a pepřem. Posypte nasekanou koriandrovou natí.

3 Podávejte v misce s chlebem naan nebo vařenou rýží, jogurtem, skrojky limety a čerstvým chilli k dochucení.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit