Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vlahý krevetový salát s rýží

Expresní jídlo, které si zamilujete

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 150 g rýže
    • sůl na vaření rýže
    • 1 zralé rajče, oloupané  a nakrájené
    • 1 velkou cuketu, nakrájenou  na kostičky
    • 200 g vařených krevet (zmražených nebo konzervovaných)
    • hrst čerstvých bazalkových lístků, nasekaných na větší kousky
    • 1 lžíci citronové šťávy a ještě trochu na zakapání
    • 1 lžíci olivového oleje a ještě trochu na zakapání
    • hrst natrhaného salátu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. rýži propláchněte a uvařte obvyklým způsobem v osolené vodě. Pět minut před koncem varu přidejte kousky rajčete a dovařte spolu s rýží – dostane daleko výraznější chuť. Hotovou rýži promíchejte a vsypte do mísy.

2. vsypte krevety Před přidáním mají mít pokojovou teplotu, zmražené můžete krátce povařit. Přidejte cuketu a bazalku. Citronovou šťávu smíchanou s olejem vlijte k zelenině a krevetám. Dobře promíchejte. Ochutnejte a salát případně ještě dochuťte solí a pepřem.

3. na talíře rozdělte salátové listy, navršte na ně rýži s krevetami a každou porci ještě zakápněte olejem a citronovou šťávou.

Kouzelná přísada:
Krevety chutnají nejlépe čerstvé, ale někdy je třeba vystačit s tím, co mrazák dal. U zmražených navíc odpadá téměř veškerá práce – většinou jsou už povařené a hlavně zbavené krunýřků. Čerstvé nebo nevařené stačí pár minut povařit v mírně osolené vodě bez dalších přísad, aby si zachovaly přirozenou chuť. Grónské krevety Nowaco,  200 g za zhruba 80 Kč, koupíte v běžné prodejní síti.
      
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 6/04, str.8

Přidat komentář