Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omáčka ravigote

Nejlepší je s hovězím a drůbežím masem, ale vychutnáte si ji i s rybami.

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
P

Ingredience

    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 1 malý stroužek česneku, nasekaný nadrobno
    • 1 nakládaná okurka
    • 1 lžička kaparů
    • 2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané nadrobno
    • 2 lžíce pažitky, nasekané nadrobno  
    • 2 lžíce kerblíku, nasekaného nadrobno
    • 100 ml panenského olivového oleje
    • sůl a pepř

     

Příprava jídla

1 Prošlehejte 1 lžíci bílého vinného octa, 2 lžičky dijonské hořčice a 1 malý stroužek česneku, nasekaný nadrobno. Přimíchejte 1 nakládanou okurku, 1 lžičku kaparů a po 2 lžících hladkolisté petrželky, pažitky a kerblíku – vše nasekané nadrobno. Pomalu přilévejte za stálého šlehání 100 ml panenského olivového oleje. Osolte a opepřete. Uložte v chladu až do podávání.

NĚCO NAVÍC
Pokud nepěstujete nebo neseženete kerblík, dejte o to víc petrželky a pažitky. Když vynecháte olej a přimícháte 200 ml majonézy, získáte úžasnou tatarku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10 receptů na gril

Krevety & slanina s omáčkou salmorejo

Plněná vepřová kotleta

Grilovaná panenka

Vepřové špízy s bramborami

Dip se špenátem a rozinkami

Olivová majonéza

Ananasovo-kukuřičné mojo

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Doma uzený pstruh

Jihoamerický fazolový burger

Kuřecí špízy ze stehenních řízků

Plněný páreček

Mozzarella ve vinném listu

REKLAMA

Přidat komentář